2011 m. birželio 22 d., trečiadienis

Žuvies filė su avižiniais "fleiksais"


Reikia:
kiek tik norisi baltos žuvies filė, beje labai turėtu tikti jūrinis upėtakis.
pora šaukštu garstyčių
pora saujų avižinių dribsnių (aš maišiau avižinius su speltos, nes turėjau "ličnų")
alyvuogių aliejaus

Žuvį dedame oda į apačią (jei filė su oda) į aliejumi išteptą skardą. Viršutinę pusę barstome mėgiamais žuvies prieskoniais ir tepame garstyčiomis.
Dribsnius sumaišome su šlakeliu aliejaus ir dedame ant žuvies. Gerai prispaudžiame rankomis. Dar pašlakstome aliejumi ir dar kartelį prispaudžiame. Kepame orkaitėje įjungę griliaus funkciją apie 12-15 minučiu kol žuvis iškeps ir fleiksai gražiai apskrus. Prieš valgį galima pašlakstyti citrinos sultimis, tikrai labai skanu!
Skanaus!

2 komentarai:

  1. nu nieko sau, labai įdomu :) puikus blogas, daug skanaus maisto, tikro maisto - žuvies, mėsos...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkoju už gerus žodžius, tiesa mėsos dar tik mažąją dalį įdėjau :) turiu prikaupusių receptų.. :)

    AtsakytiPanaikinti