2011 m. birželio 21 d., antradienis

Pikantiška lęšių ir avinžirnių sriuba su dešra


Reikia:
šimto gramų žaliųjų lęšių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 spaustuvu išpaustos česnako skiltelės
skardinės konservuotų avinžirnių
šmotelio dešros (apie 50-70 gr.)
poros didelių pomidorų
šaukšto pomidorų tyrės
smulkiai supjaustyto didelio svogūno
2 šaukštelių kmynų
2 šaukštelių kalendros sėklų
pusė šaukštelio cinamono
pusė šaukštelio aitriųjų paprikų miltelių
1,5 litro sultinio
citrinos sulčių.

Lęšius dedame į vandenį ir verdame apie 15 minučių kol suminkštės. Kmynus, kalendrą, čili miltelius ir cinamoną dedame i mortyrą/grūstuvę ir sugrūdame iki miltelių koncistencijos. Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupame odelę, po to supjaustome kubeliais. Į puodą pilame alyvuogių aliejų ir jam įkaitus dedame dešrą, svogūną, česnaką. Pakepinti apie 5 minutes. Tada sudėti prieskonius, pomidorus, lęšius, avinžirnius, pomidorų tyrę ir supilti sultinį. Užvirinti, sumažinti ugnį ir virti apie 15 minučių. Pagal skonį pagardinam druska, pipirais ir citrinų sultimis.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą