2015 m. sausio 10 d., šeštadienis

Salotos ''a la skagen''

Sočios salotos su bulvėmis, ir jūros gėrybėmis. Padažas patiekiamas atskirai, todėl labai paranku skaičiuojantiems kalorijas.



Reikia:
4 vidutinio dydžio bulvių (labiausiai tiktų šviežios, žinoma sezono metu)
1 mažos cukinijos
stiklinės žaliųjų konservuotų žirnelių (galima naudoti ir apvirtus šaldytus žirnius)
poros saujų nuvalytų krevečių
2 v.š. norimų ikrų
po ryšelį  krapų ir laiškinio česnako

padažui:
4 v.š. grietinės
2 v.š. majonezo
truputis citrinos sulčių, kiekį reguliuoti paragujant
pora lašų tabasco padažo (galima nedėti)
pora šaukštų norimų ikrų
druskos ir pipirų

Bulves išverdame su lupena, atšaldome, nulupame ir supjaustome kubeliais. Cukinijos lupti nereikia, tiesiog supjaustome kubeliais. Visus salotų ingredientus sumaišome bei dedame į indą kuriame patieksime. Padažo ingredientus taip pat sumaišome ir patiekiame atskirai.
Skanaus!


Ant druskos keptos bulvės

Šis receptas tai greičiau patarimas kaip skaniai ir naujai išsikepti bulves. Reikės tiktai vidutinio dydžio nuplautų bulvių ir kelių saujų rupios jūros druskos. Druską pilame į bet kokią kepimo formą (aš panaudojau weber viščiuko laikiklį) ant viršaus dedame bulves ir šauname į įkaitintą orkaitę. Kepame 40-60 minučių, priklausomai nuo bulvių dydžio. Druska ištraukia iš bulvių vandenį ir bulvės pasidaro minkštos, kaip keptos laužo anglyse.
Taip galima kepti ir kitas neskustas/neluptas daržoves, tokias kaip svogūnas, burokėlis, morka ar pastarnokas.