Reikia:
3 raudonų sogūnų
alyvuogių aliejaus
druskos ir pipirų
2 saujelės razinų
3 šaukštai "thick cut marmalade" (naudojau savo gamybos slyvų ir raudonųjų svogūnų čatnį)
1 šaukštas kečiupo
2 šaukšteliai Vorčesterio padažo
200 ml Guinness alaus
6 ėriuko kulninės, kiekviena apie 350 gramų
8 šviežio rozmarino šakelės
1 litras vištienos sultinio
Labai gerai sukapojame svogūnus ir dedame į didelį prikaistuvį kartu su alyvuogių aliejumi. Beriame žiupsnį druskos ir pipirų. Kepame ant gana stiprios ugnies, kol svogūnai ims karamelizuotis. Dedame razinas, marmeladą, tada kečiupą, Vorčesterio padažą ir alų. Gerai viską išmaišome ir paliekame truputį pavirti ant silpnos ugnies.
Kulnines dedame į keptuvę, kurioje jau laukia įkaitintas alyvuogių aliejus. Kepame vis pavartydami kol įgaus gražią spalvą. Sudedame rozmarinus ir dar šiek tiek pakepame, kad lapeliai taptu "traškūs". Tačiau reikia būti atsargiems ir nesudeginti. Apkepusias kulnines dedame į prikaistuvį su svogūnais, supilame visas išsiskyrusias sultis ir apkeptą rozmariną. Supilame sultinį, užverdame, uždengiame dangčiu, sumažiname ugnį iki minimumo ir leidžiame troškintis apie 3 valandas. Mėsytė turi tiesiog kristi nuo kaulo.
Kai kulninės jau paruoštos, labai atsargiai perkeliame jas į lėkštę (nepameskite mėsos nuo kaulo, nes ji vos vos laikosi) ir laikome šiltai. Likusį padažą sublenderiuojame ir paverdame ant stiprios ugnies kad dalis nuvirtų.
Šis patiekalas labai tinka su salierų-bulvių koše. Dedame ją į lėkštę, ant viršaus kulnines, apipilame padažu į kurį dar įpiltas šlakelis Vorčesterio padažo. Apibarstome mėtų lapeliais, svogūnų laiškais ir patiekiame.
Kaip Oliveris pasakė, lėkštė bus švari greičiau nei spėsite suprasti :)
Skanaus!