Reikia:
2 kg midijų (kiekius ėmiau per pusę nei knygoje,bet rašau originalius)
1 didelis poras
1 saliero stiebas
alyvuogių aliejaus
2 gabaliukai sviesto
250 gramų rūkytos menkės, be odos ir kaulų
6 "shotsai" viskio (kiekvienas po 25 ml)
200 ml riebios grietinėlės
pundelis plačialapių petražolių
alyvuogių aliejaus patiekimui
česnakinės duonos patiekimui
Nuvalome midijas, išmetame tos kurios atsidariusios ar sulūžusios.
Smulkiai susipjaustome porą ir salierą. Dideliame puode įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ir gabalėlį sviesto. Sudedame porą ir salierą ir kepame apie 10 minučių kol daržovės suminkštės. Pirštais suplėšome ir sudedame į puodą rūkytą menkę ir supilame viskį. Pagal Oliverio patarimą viskį padegiau, jo nuomone tai suteikia kitokio skonio patiekalui... Patvirtinti negaliu, nes dar neragavau neapdeginto. :)
Alkoholiui išdegus sudedame midijas ir grietinėlę. Permaišome ir pakratome puodą, uždengiame dangčiu ir verdame apie 4-5 minutes kol kriauklės atsidarys. Išimame midijas į didelę lėkštę, neatsidariusias iškarto išmetame. Padažą paverdame ant stiprokos ugnies keletą minučių, kol pasidarys norimo tirštumo. Sudedame kapotas petražoles, jei reikia paskaniname druska ir pipirais. Pilame ant midijų, pašlakstome alyvuogių aliejaus ir patiekiame su duona.
Patarimas - jei menkė sūroka, ją geriau pamirkyti porą valandų šaltame vandenyje ir labai atsargiai su druska dedama į patiekalą, nepersūdykite!
Skanaus!