2016 m. rugpjūčio 28 d., sekmadienis

Saldžiarūgštis baklažanas

Sicilietiškas patiekalas puikiai suderinantis saldų ir rūgštų skonius bei baklažaną ir salierą į puikią, pikantiško skonio užtepėlę.
Puikiai tiks kaip užkandis ant paskrudintų baguette riekelių ar tiesiog kaip garnyras prie mėsos ar paukštienos.



Reikia:

700 gr. baklažanų
1 svogūno
1 skiltelės česnako
1 skardinės konservuotų kapotų pomidorų
2 v.š. vyno acto
2 v.š. rudojo cukraus (puikiai tiks ir įprastas, baltas)
poros saliero stiebų
10-12 žalių ar juodų alyvuogių

Baklažanus supjaustome nedideliais kubeliais, pabarstome druska ir paliekame kiaurasamtyje valandėlei nuvarvėti.
Tuo metu pasiruošiame padažą. Supjaustome svogūną bei salierą plonomis riekelėmis ir metame į įkaitintą aliejų. Kepame apie 10 minučių kol suminkštės. Pilame pomidorus bei beriame smulkiai sukapotą česnaką. Užverdame, sumažiname kaitrą ir vedame apie 10 minučių.
Supilame cukrų, actą bei paskaniname druska ir pipirais. Sudedame alyvuoges ir paverdame ant labai mažos ugnies apie 5 minutes.
Baklažano gabalėlius nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir mažomis porcijomis apkepame aliejuje kol gražiai paruduos.
Beriame apkeptus baklažanus į padažą, gerai viską išmaišome  ir paliekame mažiausiai 30 minučių įsigerti skoniams.
Patiekiame kambario temperatūros.

Skanaus!