2011 m. birželio 19 d., sekmadienis

Šiltos lęšių salotos

Reikia:
300 gramų žaliųjų lęšių
1 raudonojo svogūno
2 skiltelių česnako
1 čili pipiriuko
apie 50 gr. saulėje džiovintų konservuotų pomidorų
saujos rucola salotų
2-3 pavasarinių svogūnėlių
alyvuogių aliejaus
druskos pipirų

Lęšius pamerkiame porai valandų į vandenį. Jei nemerkiame, tada virsime 10 minučių ilgiau. Išmirkus dedame į puodą ir verdame apie 10-15 minučių. Nukošiame ir perplauname šaltu vandeniu. Atsargiai, nepervirkite lęšių, kitaip valgysit košę :)
Svogūnus, česnaką, čili pipirą ir pomidorus susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname pora šaukštų aliejaus ir apkepiname svogūną su česnaku kol suminkštės. Dedame čili ir pomidorus ir pakepiname apie 1 minutę. Beriame lęšius, dedame smulkintas rucola salotas, paskaniname šlakeliu aliejaus, druska ir pipirais. Patiekiame šiltas.
skanaus! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą