2016 m. balandžio 2 d., šeštadienis

Juodųjų pupelių troškinys

Šį kartą labai sveikas ir labai skanus juodųjų pupelių troškinys, kažkuo primenantis chili con carne troškinį, tik su mažiau mėsos. Pasak amerikiečių mitybos specialistų, kiekvienas iš mūsų kasdien turėtų suvalgyti bent pusę puodelio pupelių, lęšių ar kitokių ankštinių daržovių. Jos turi galybę naudingų proteinų bei padeda skaidyti cukrų gaunamą su maistu. Naudingos medžiagos esančios pupelėse padeda apsisaugoti nuo diabeto, širdies ligų, bei nutukimo. Taigi vietoj bulvių traškučių rinkimės ankštines daržoves!



Reikia:

10 plonų riekelių sūdytos šoninės (bacon)
2 vidutinių raudonųjų svogūnų
5-6 skiltelių česnako
500 ml jautienos sultinio
1 skardinės kapotų pomidorų
2 v.š. pomidorų pastos
2 a.š. vorčesterio padažo (aš naudojau HP padažą)
2 a.š. čili miltelių
2 puodeliai virtų juodųjų pupelių
druskos, pipirų bei grietinės ir citrinų sulčių.

Supjaustome šoninę ir apkepame puode su trupučiu sviesto, kol šoninė pradės leisti riebalus. Sudedame susmulkintą svogūną ir kepame apie 5 minutes. Smulkiai sukapojame česnaką ir dedame i puodą. Pakepame dar 5 minutes ir pilame sultinį, pomidorų pastą, kapotus pomidorus, padažą bei čili miltelius. Sudedame pupeles, viską užverdame, sumažiname kaitrą ir verdame atidarytame puode apie 15 minučių. 
Prieš patiekiant paskaniname šaukšteliu grietinės, šlakeliu citrinų sulčių. Galima įtarkuoti kietojo sūrio (parmezano, džiugo)
Galima patiekti kaip garnyrą arba valgyti kaip pagrindinį patiekalą su traškia duonele.