Reikia:
500 gr. kvietinių miltų
1 1/2 a.š. druskos
1/4 a.š. sausų mielių
1 v.š. cukraus
200 ml vandens
200 ml pieno
Įdarui:
150 gr. tamsaus šokolado
40 gr. sviesto
Sausus duonos ingredientus sumaišome dubenyje, supilame pieną ir vandenį. Viską gerai sumaišome ir paliekame 12-18 valandų, apdengtą maistine plėvele.
Pasiruošiame įdarą. Jis gali stovėti šaldytuve iki kol jo mums prireiks. Šokoladą sulaužome mažesniais gabaliukais ir metame į virtuvinį kombainą (jei neturite kombaino, galite smulkiai sukapoti peiliu). Sukapojame, kol taps vos ne miltelių koncistencijos. Sudedame sviesta ir "sukame" kombainu kol pradė formuotis didesni gabaliukai. Jei iškarto nenaudojame, dedame į šaldytuvą.
Tešlai pagulėjus 12-18 valandų, verčiame ją ant miltais pabarstyto stalo ar kepimo popieriaus. Dedame saują įdaro ir "įlankstome" jį į duoną. Dedame dar ir vėl lenkiame tešlą tol kol sunaudojame visą šokolado įdarą. Atrodo štai taip:
Dedame duoną lenkimo siūle žemyn ant gerai miltais pabarstyto rankšluoščio ir apdengiame. Leidžiame pakilti 2 valandas.
Likus pusvalandžiui iki kildinimo pabaigos įjungiame orkaitę ir nustatome 250 laipnių temperatūrą. Į ją dedame špižinį/ketaus puodą su dangčiu. Po pusvalandžio traukiame įkaitusį puodą lauk, verčiame į jį duoną (siūle aukštyn), dedame dangtį ir kepame 30 minučių 250-ties laipsnių temperatūroje, po to nuimame dangtį ir kepame dar 15 minučių sumažinę temperatūrą iki 220 laipsnių.
Atšaldome ant grotelių.
Niekaip negaliu nuspręsti - duona tai, ar pyragas?
Skanaus!