Reikia:
500 gr krevečių ar scampi'u
5 skiltelių česnako
1 džiovinto čili pipiro
2 šaukštų konjako
saujelės kapotų petražolių
1 citrinos sulčių (nedidelės)
100 gramų sviesto
50 ml aliejaus
druskos ir pipirų
česnakinės bagetės
Keptuvėje įkaitiname aliejų su sviestu. Dedame česnaką ir susmulkintą čili pipirą ir kepame ant nedidelės ugnies apie 5 minutes. Atsargiai nesudeginkite česnako. Po 5 minučių dedame krevetes, pilame citrinos sultis, konjaką, dedame žiupsnį petražolių. Paskaniname druska bei pipirais. Kepame dažnai maišydami, apie 3 minutes, kol krevetės pasidarys gražios rožinės/raudonos spalvos. Jokiu būdu neperkepkite, nes tada krevetės pasidarys guminės.
Dedame viską į lėkštę, ar patiekiame tiesiai iš keptuvės, padaže mirkydami begetės riekutę. Pirštelius apsilaižysite!
Kas baiminasi čili pipiro, neverta, nes aštrumas jaučiamas bet visai neįkyrus ir nedeginantis.
Skanaus!
labai skanu buvo :) norisi dar ir dar. zmona
AtsakytiPanaikintiViktorai, oi kaip malonu, kad tavo šeimai patiko ;)
AtsakytiPanaikintiParodžiau, savo žmonai, tavo įrašą - iškarto užsigeidė! :D
Dėl čili pipirų - patvirtinu, jog jų aštrumas jaučiasi tikrai neįkyriai.
Bon appetit! ;)
Darysiu merginu vakareliui,dekui uz minti :)
AtsakytiPanaikintiEt kad pas mus būtų tokių krevečių gera kaina :) turbūt kirsčiau kasdien :D
AtsakytiPanaikintiSitas receptukas nerealus!!!Tikrai verta pameginti pasigaminti ;)
AtsakytiPanaikinti