Patiekalaui pasigaminti Jums reikės:
300 gr basmati ryžių
6 kiaušinių
2 svogūnų, smulkiai supjaustytų
3 skiltelių česnako, smulkiai sukapoto
50 gr. sviesto
1 šaukštelis prieskonių mišinio "garam masala"
1 šaukštelis kumino sėklų arba 1/2 šaukštelio miltelių
2 šaukšteliai juodųjų garstyčių sėklų
2 šaukšteliai tarkuoto imbiero
kas mėgsta aštriau gali dėti 1 čili pipirą
pluoštelis šviežios kalendros ar petražolių
500 gr rūkytos menkės
6 lauro lapai
6 pipirų grūdeliai
1 citrina
1 šaukštelis ciberžolės miltelių
Išverdame ryžius pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakelio, perskalaujame šaltu vandeniu ir atidedame, kad nuvarvėtų.
Užverdame apie 1 litrą vandens ir sudedame rūkytą žuvį kartu su kiaušiniais, lauro lapais ir pipirų grūdeliais. Verdame apie 7 minutes, viską perplauname šaltu vandeniu, kiaušinius nulupame ir supjaustome ketvirčiais, o žuviai nulupame odą, išimame kaulus (jei yra) ir suplėšome gabalėliais.
Svogūną su česnaku metame į gilią keptuvę ar puodą su jame įkaitintu sviestu, beriame garam masala, garstyčias, čili, kuminą ir gerą žiupsnį druskos ir pipirų. Supjaustome kalendrų ar petražolių kotelius (lapelius atsidedame) ir metame į puodą. Kepame kol svogūnas suminkštės.
Kai svogūnas tinkamos koncistencijos dedame ryžius ir gerai išmaišome. Paragaujame ir jei reikia paskaniname druska ir pipirais. Išspaudžiame pusę citrinos ir maišydami kepame apie 4 minutes. Dedame ciberžolę ir pusę žuvies bei kiaušinų ir atsargiai išmaišome. Dedame į lėkštes, pabarstome kalendros lapeliais, išdėliojame likusią žuvį bei kiaušinius. Likusią pusę citrinos supjaustome skiltelėmis ir padedame po vieną į lėkštę. Jei turite galite patiekti indelį natūralaus jogurto, kad valgytojai patys įmaišytų jo į šį nuostabų skonių derinį.
Skanaus!
Viktorai, šis receptukas tikrai geras, man labai patinka, toks paprastas, o toks turiningas - tikrai išbandysiu. ;)
AtsakytiPanaikintiIlgai ruosiausi ji pagamint, kai prisiruosiau, tikrai nepasigailejau :)
AtsakytiPanaikintiDabar dar labiau jo užsimaniau ;)
AtsakytiPanaikinti