Tai beveik tradicinis norvegiškas patiekalas, kurį geriausia naudoti kaip garnyrą, bet galima valgyti ir vieną, pakankamai greitai pagaminamas, nuostabiai švelnaus skonio.
Reikia:
1 kg nemėgstančių sukristi bulvių
250 ml neriebios grietinėlės
200 ml pieno
100 gr sūrio
1 svogūno
2 česnako skiltelių
sviesto formos ištepimui
druskos ir pipirų
Bulves nuskutame ir supjaustome 1 centimetro storio griežinėliais. Svogūną su česnaku supjaustome pusžiedžiais ir riekelėmis. Dedame į puodą bulves, svogūną su česnaku, pilame grietinėlę ir pieną, žiupsnį druskos ir pipirų. Užverdame, sumažiname ugnį ir verdame kol bulvės bus minkštos, bet dar neišvirusios. Atsitraukti nuo puodo nepatariu, nebent norite gramdyti išbėgusį pieno-grietinėlės mišinį nuo viryklės.. Ištepame sviestu formą, dedame bulves su visais priedais, barstome tarkuotu sūriu ir šauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepame apie 20 minučių kol gražiai apskrus sūris. Bulvės turėtų būti minkštutės, su švelniu grietinėlės ir česnako prieskoniu.
Skanaus!
Reiks pabandyt, kad jau tradicinis norvegiškas, bet būtų geriau praleist virimo puode etapą :) ...
AtsakytiPanaikintiGalima ir praleisti, taciau tada reikes orkaiteje kepti ne 20 minuciu, o 40-50. :)
AtsakytiPanaikintiIr suri bert ne is karto, bet praejus pusei kepimo laiko.
AtsakytiPanaikintiTai taip ir pamislinau. Tikiuos, skonis nepasikeis ;)
AtsakytiPanaikintiNe, tikrai nepasikeis! Virimas naudojamas proceso sutrumpinimui!
AtsakytiPanaikintidabar idejau kepti:)) pati gyvenu ne karta valgiau sveciuose, pas norvegus.. skonis pasaka...ziuresiu kaip man gausis
AtsakytiPanaikinti