2011 m. spalio 20 d., ketvirtadienis

Lašiša teriyaki su wok daržovėmis

Greitai paruošiamas patiekalas, labai tinka kasdieniškiems pietums, kai nėra laiko valandas stypsoti prie viryklės.



Reikia:
keleto lašišos gabalėlių
2-3 šaukštų teriyaki padažo

Wokui:
3-4 morkų
ketvirtadalio balto kopūsto
vieno svogūno
keletos skiltelių česnako
pusė cukinijos
1 raudona paprika
pora šaukštų sojų padažo
šaukštelis wasabi pastos ar miltelių
pora šaukštų šalto spaudimo sezamų aliejaus
jei turite, austrių ar žuvies padažo


Daržoves galima imti bet kokias, kokias tik randate šaldytuve. Jas reikėtų supjaustyti plonais šiaudeliais, kad greitai iškeptų. Jokiu būdu nekepkite daržovių tiek, kad jos "paleistų" vandenį. Tada gausis eilinė daržovių pliurzė visai nebepanaši į wok'intas, traškias ir spalvos nepraradusias daržoves. Wok'o esmė ir yra tame, kad mėsą, daržoves ir visą kitą reikia kepti neilgai, bet aukštoje temperatūroje. Aliejų naudokite tokį, kuris gali įkaisti iki aukštos temperatūros. Alyvuogių aliejus netinka. Geriausias - žemės riešutų aliejus. Aš daržoves dedu nuo ilgiausio kepimo reikalaujančių iki trumpiausio. Maždaug taip - morkos, kartu su svogūnu ir česnaku, tada kopūstas, paprika, bei cukinija. Beveik baigus kepti supilame sojų padažą, wasabi, austrių padažą. Tik išjungus ugnį supilame sezamų aliejų ir jei norime pabarstome skrudintais sezamais.
Lašišą merkiame į teriyaki padažą minimum pusvalandžiui. Iškepame ant "grilinės" keptuvės, teriyaki padažą, kuris buvo naudotas marinatui išpilame. Dedame lašišą ant daržovių ir
Skanaus!

4 komentarai:

  1. Gal ir neblogai atrodo, nors azijietiška dažnai manęs nedžiugina, nes manau, dar nesu valgęs gerai paruošto, šios virtuvės, maisto.

    AtsakytiPanaikinti
  2. O tu Mindaugai, pats pabandyk, gal paruosi geriau nei geriausiam restorane :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Niam, kaip skaniai atrodo, pavydžiu, šviežios ir kokybiškos žuvies :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Viktorai, matyt taip ir reikės padaryti, bet reikai gero teorinio pasiruošimo ir fundamento :) bent jau aš tuo tikiu ;)

    Nors krevečių ir kokosų pieno sriuba išėjo tikrai gardi .. :)

    AtsakytiPanaikinti