400 gr kiaulienos faršo
2 saliero stiebų
2 morkų
2 svogūnų
šaukšto miltų
400 ml šviesaus alaus
skardinės kapotų pomidorų
žiupsnio jūros druskos
pipirų
poros lauro lapų
500 gr bulvių
Į puodą pilame porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir sudedame pjaustytas daržoves. Kepame apie 10 minučių, sudedame faršą, miltus. Supilame konservuotus pomidorus ir alų, beriame druską, pipirus ir lauro lapus. Viską gerai išmaišome ir verdame apie 1 valandą, dangčio nedengiame, nes turi nugaruoti skystis. Troškiniui sutirštėjus. Nukeliame nuo ugnies ir dedame į formą.
Bulves nuskutame ir verdame 10 minučių. Atvėsiname ir supjaustome 1 cm storio riekelėmis. Bulves išdėliojame ant troškinio, pašlakstome sviestu, pabarstome pipirais, druska (as barsčiau santa maria forest blend prieskonių) ir šauname į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepame apie 40 min. Tiesa prieš išdėliojant bulves išimame lauro lapus
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą