Šiandien labai užsinorėjau namie gamintų fettuccine makaronų. Džiovinti makaronai niekada neprilygs šviežiems, gamintiems savomis rankomis. O dar ypač kvietinius miltus maišant su kietųjų kviečių miltais. Tada makaronai, net ir ilgiau pavirti, gaunasi "al dente". Kadangi visa šeimyna buvo alkana ir pikta, žaisti su fotografija neturėjau kada, taigi nuotraukos gavosi "ant greičio" :)
Reikia:
400 gr. namų gamybos arba pirktinių šviežių fettuccine
200 gr. rūkytos lašišos
200 ml grietinėlės (grietinėlės po ranka neturėjau, teko improvizuoti su puse indelio grietinės ir puodeliu makaronų nuoviro)
druskos ir pipirų
tarkuoto parmezano
Dedame makaronus į pasūdytą verdantį vandenį ir verdame kol bus "al dente". Lašišą susipjaustome juostelėmis. Išvirusius makaronus nukošiame, supilame grietinėlę, sudedame lašišą, paskaniname druska ir pipirais. Įdėję į lėkštę pabarstome tarkuotu parmezanu.
Skanaus!
fantastiskai skanu!
AtsakytiPanaikintiAr bandėte prie fettuccine patiekti baltą grietinėlės+gornonzolos+estragono padažą? taip pat super skonis
AtsakytiPanaikintiNe, dar neteko bandyti, turetu tikrai buti gardu :)
AtsakytiPanaikintiAr jus nezinojote,kad Italijoje yra didziausia klada gaminant zuvies ir makaronu patiekalus kartu naudoti ir suri,uzsisakius zuvies ir makaronu patiekala jis niekada nebus su suriu
AtsakytiPanaikintiTikrai nezinojau :) Cia pas mane toks norvegiskas variantas, mes skandinavai valgom kaip skaniau. :)
AtsakytiPanaikinti