2011 m. rugsėjo 9 d., penktadienis

Bulvytės DeLuxe

Aš ne Beata, bet irgi galiu pristatyti puikias bulvytes, tinkančias ir krepšiniui, ir prie alaus, garnyro, ar šiaip kaip užkandis. Ir kas gi nešauna į galvą vyrui, vienam pasilikusiam namie. Ogi išsikepti šių bulvyčių, dar vadinamų JoJo, įsipilti stiklą gero viskio ir sėsti prie krepšinio transliacijos. Na bet prieš sėsdamas dar spėsiu pasidalinti receptu.



Reikia:
0,5 kg nedidelių bulvių
40 gr. sviesto
40 gr. miltų
30 gramų labai smulkiai tarkuoto parmezano (ar pvz. Džiugo)
1 šaukštelis garstyčių sėklų, sugrūstų grūstuvėje
1 šaukštelis salierinės druskos (arba druskos sumaišytos su trintomis salierų sėklomis)
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba paprastos paprikos)
1/4 šaukštelio kajeno pipirų, ar čili miltelių
šviežiai maltų pipirų

Orkaitę įsikaitinam iki 180 laipsnių. Ištepam sviestu formą ir dedam į orkaitę.
Maišelyje sumaišome miltus, sūrį, ir prieskonius.
Bulves labai gerai nuplauname ir padaliname į nedideles skilteles. Reikėtu pasistengti, kad skiltelės būtų panašaus dydžio, tada jos vienodai iškeps. Skiltelių jokiu būdu neplauname ir nesausiname.
Dedame bulvių skilteles į maišelį su miltais ir užsukę labai gerai pakratome, kad visos bulvės pasidengtu šiuo mišiniu.
 Dedame bulves nupjautąja briauna į įkaitusią formą ir šauname į orkaitę. Po 30 minučių apverčiame ant kitos plokštumos ir kepame dar 30 minučių, kol bulvės bus minkštos (jei skiltelės nedidelės užteks kepti 20 minučių).
Valgykit vienas, su padažu, ar kaip tik širdis geidžia.
Skanaus!!!

11 komentarų:

  1. Viktorai! Žaviuosi Tavimi :)
    O bulvytės atrodo niaaam :)
    Gero krepšinio :)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. ACIU! krepsinis kazko nekaip eina... :( bulvytes su viskiu tikrai geriau :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vakar mums krevetės su vyneliu irgi geriau suėjo ;) Kaip tik turiu anties taukų irgi ką nors panašiai reikės pasidaryti. Geras receptukas! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ne tik graziai atrodo,bet ir labai skanios.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Šitas bulvytes įvertinom aukščiausiu balu. Ačiū labai už receptą ;)
    Karina

    AtsakytiPanaikinti
  6. Malonu girdet. Geru receptu negaila :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aciu, Viktorai, uz recepta. Tikrai skanu
    Vilma

    AtsakytiPanaikinti
  8. I sveikata Vilma, malonu, kad patiko :)

    AtsakytiPanaikinti