Reikia:
1 kg bulvių
3 didelių morkų
2 vidutinių svogūnų
300 gr bet kokios anksčiau iškeptos mėsos, puikiai tinka kalėdinė norvegiškai kepta šoninė
keletas griežinėlių rūkyto kumpio
6-7 griežinėliai saliamio
džiovinto arba šviežio česnako
daug šviežių ar šaldytų krapų
Užpilui:
1 šaukšto garstyčių
1 šaukšto vyno acto
3 šaukštų gero extra virgin alyvuogių aliejaus
šaukšto kapotų krapų
šaukšto kapotų petražolių
šaukštelio šviežio kapoto ar džiovinto šalavijo
Rūkytą kumpį pjaustome gabaliukais ir metame į keptuve, kepame kol išsiskirs riebalai, apie porą minučių. Dedame likusias mėsas ir apie 1x1 cm gabaliukais pjaustytas daržoves. Porą minučių pakepiname ant gana stiprios ugnies gramdydami nuo dugno viską kas prilipo.. :) Kad greičiau iškeptų galima pridengti dangčiu, bet reikia nepamiršti kas porą minučių pamaišyti. Turėtų iškepti panašiai per 20-30 minučių. Reikėtu neperkepti, kad bulvės nesukristų. Jau visai baigus kepti, gerai išmaišome padažiuko ingridientus ir supilame į keptuvę, gerai viska sumaišome. Švedai patiekia šį skanumyną su žaliu putpelės kiaušiniu, kuris įmaišomas į patiekalą prieš pat valgant. Puikus priedas - marinuoti agurkėliai ir burokėliai. Į patiekalą druskos dėti turėtų nebereikėti, nes pakankamai druskos išsiskiria iš kepamų mėsyčių.
Skanaus!
O taip žinom ir gaminam. Likučių balius!
AtsakytiPanaikintiLabai nerealiai skanus balius. Tiesiog genijai tie søte brødrene :)
AtsakytiPanaikinti