Paprastai valgom šias pupeles išvirtas ir apkeptas su sūriu, bet šiandien išbandžiau itališką itin paprastą receptą. Irgi labai skanu. Valgėm tiesiog kaip atskirą patiekalą, bet galima naudoti ir kaip garnyrą.
Reikia:
600 gr. šparaginių pupelių
40 gr. džiūvėsėlių
4 nuluptos česnako skiltelės
50 ml alyvuogių aliejaus
druskos
2 šaukštai kapotų plačialapių petražolių
Pupeles gerai nuplauname ir metame į verdantį vandenį. Verdame apie 8 minutes, kad pupelės būtų minkštos, bet, kad neprarastų spalvos ir konsistencijos. Išvirusias nukošiame ir perplauname šaltu vandeniu.
Tuo tarpu įsikaitiname keptuvėje aliejų ir dedame nesmulkintas česnako skilteles, kepame apie 3-4 minutes, kol įgaus rusva, auksinę spalvą. Išimame česnaką ir išmetame. Dedame džiūvėsėlius ir gerai maišome, kepame kol šiek tiek paruduos, 2-3 minutes. Kratome į keptuvę nuvarvėjusias šparagines pupeles, pagardiname druska, užberiame kapotų petražolių ir pakepiname,
kol pupelės sušils. Kaip jau minėjau,
galima valgyti vienas ar kaip garnyrą.
Skanaus!
Atrodo gardžiai
AtsakytiPanaikintika tik sukirtau didele lekste pietums :))) valgiau vienas.. siaip visai patiko,lengva ir paprasta,zodziu, kazkas naujo ir kita sezona vel gaminsim ;)
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko! Man sparagines pupeles, pati paciausia darzove :)
AtsakytiPanaikinti