400 gr. labai geros kokybės jautienos faršo
poros marinuotų burokėlių
1 šaukšto dižono garstyčių
5 kiaušinio trynių
3 šaukštu kaparėlių
druskos ir pipirų
1 šaukštas augalinio aliejaus
Prieskoniniam sviestui:
keletos šakelių šviežių petražolių
100 gr kambario temperatūros sviesto
1 česnako skiltelės
žiupsnio druskos, žiupsnio juodųjų pipirų
Ruošiam sviestą - ištriname sviestą su kapotomis petražolėmis, išspaustą česnako skiltelę, druska ir pipirais. Į kiaušinių formeles klojame maistine plėvele ir užpildome sviestu. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
Burokėlius smulkiai supjaustome ir sumaišome su faršu, kartu su visais ingridientais. Formuojame "burgerius" ir kepame iš kiekvienos pusės po 3 minutes. Mėsa gali būti šiek tiek rožinė viduryje, tada bus labai sultinga ir skani.
Dedame "burgerį" į lėkštę, ant viršaus sodiname sustingusį prieskoninį sviestą.
Skanaus!
Labai skaniai atrodo... o kas ten per garnyras? Grikių košė?
AtsakytiPanaikintiseniai planuoju išsikept :)tik galvoju, kaip šeimyna reaguos :D nors šokoladinį pyragas su burokėliais sukirto, net ausys lingavo :D
AtsakytiPanaikintiRennie, garnyras tai taip - grikiai virti :) Labai derinasi prie švediškai rusiško kotleto :)
AtsakytiPanaikintiEgidija, manau kad reaguos šeimyna gerai, jei jau toki pyraga valgė :))) tik burokėliai turėtų but ne tokie grynai lietuviški rūgštūs, bet šiek tiek saldesni, skandinaviški.. :)