Reikia:
1 v.š. sviesto
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 kg mėsos be kaulų, supjaustytos 3-4 cm gabalais
druskos ir pipirų
2 vidutiniai svogūnai, sukapoti
1 puodelis sauso raudono vyno
1 puodelis mėsos sultinio
3 v.š. pomidorų pastos
2 v.š. miltų
1/4 a.š. malto cinamono
1/4 a.š. maltų gvazdikėlių (sutryniau grūstuvėje)
1/4 a.š. šviežiai tarkuoto muskato riešuto
Didelėje, storadugnėje keptuvėje, ant didesnės ugnies ištirpdome sviestą su aliejumi. Mėsos gabaliukus nusausiname ir dedame į keptuvę, bet tik neperkrauname, lai gabaliukai kepa laisvai, nesusigrūdę. Apkepame iš visų pusių. Dedame į lėtpuodį ir apkepame likusius gabalėlius. Pabarstome druska ir pipirais.
Ugnį sumažiname iki vidutinės, sudedame svogūnus ir pastoviai maišydami kepame, kol svogūnai suminkštės. Supilame vyną, ir paverdame apie 1 minutę maišydami ir gramdydami nuo dugno, jei yra prilipusių mėsos ar svogūnų likučių. Supilame mišinį į lėtpuodį.
Sumaišome sultinį su pomidorų pasta. Supilame miltus ir prieskonius ir maišome iki vientisos masės. Viską pilame į lėtpuodį, uždengiame dangčiu ir verdame ant žmesnės temperatūros nustatymo apie 6 valandas.
Patiekiame karštą su bulvių koše, polenta ar su bulvinais gnocchi. Jei mėgstate, pabarstykite kapotomis petražolėmis.
Skanaus!
Tiesiog mano skonio ♥ Atrodo nerealiai skaniai!
AtsakytiPanaikintiAciu :)
AtsakytiPanaikinti