Reikia:
1 galvutė, apie 16 skiltelių česnako
1,5 litro vandens
2 a.š. druskos
žiupsnis pipirų
2 gvazdikėliai
1/4 a.š. šalavijo
1/4 a.š. čiobrelio
1/2 lauro lapo
4 petražolės stiebeliai
400 gr bulvių supjaustytų kubeliais
žiupsnis šafrano
Česnako skilteles sumetame į verdantį vandenį, paverdame 30 sekundžių, perliejame šaltu vandeniu ir nulupame.
Visus ingredientus, išskyrus bulves ir šafraną sudedame į puodą ir verdame apie 30 minučių. Paragaujame ir jei trūksta įdedame druskos ar pipirų. Sriubą perkošiame per sietelį pertrindami ir česnako skilteles (galima česnako ir nepertrinti, tada sriuba bus skaidri, kaip pas mane). Perkoštą sriubą pilame atgal į puodą, dedame bulves ir šafraną ir verdame 15-20 minučių kol bulvės suminkštės.
Patiekiame su skrudinta duona ir tarkuotu sūriu.
Skanaus!
Žinai Viktorai, dievinu česnaką ir visokiomis formomis, bet srioboje jie man netinka. Labai atsiprašau, kad neišgiriu, bet sutinku, kad nuotraukos nuostabios, bet valgau ją tik dėl suvokiamo sveikumo;)
AtsakytiPanaikintiOdeta aciu uz komentara, patikslinu, nuotraukose sriuboje matosi ne cesnakai. Ten bulves. Cesnakus perkosiau ir ismeciau :)
AtsakytiPanaikintina vakar ir aš išbandžiau ;)tai LABAI patiko, tik šalavijo neturėjau, bet gavosi tikrai skani, netradicinė tokia, žodžiu rekomenduoju išbandyti ir nemėgstantiems česnako :)
AtsakytiPanaikintiDziaugiuosi, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintiViriaus sriubytę vakarienei. Česnakus pertryniau ir atgal į sriubą, nereik gėrių mėtyt ;) Buvo labai skanu! Ugnė
AtsakytiPanaikinti