Tuo pačiu, tęsiant švedišką tematiką, kviečiu pakeliauti po seniausią Švedijos miestą Sigtuną. Prašom paspausti čia
500 gr. geltonų džiovintų žirnių (gali būti skaldyti arba ne)
250 gr. virto rūkyto kumpio (kumpio neturėjau, naudojau rūkytą šoninę)
2 svogūnai
2 saliero stiebai
1/2 a.š. džiovinto čiobrelio
1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
1,5 litro vištienos sultinio
druskos ir pipirų
alyvuogių aliejaus (šiek tiek daržovių kepimui ir pagardinimui - extra virgin)
garstyčių
traškios duonos
Smulkiai sukapojame svogūnus ir saliero stiebus. Pakepiname alyvuogių aliejuje, kartu su džiovintais priekoniais, apie 10 minučių, kol suminkštės, bet dar nebus įgavę spalvos.
Sudedame žirnius (juos reikia prieš tai mirkyti per naktį, o vandenį būtinai nupilti), kumpį ir sultinį. Viską užverdame, sumažiname ugnį iki mažos, uždengiame dangčiu ir verdame apie valandą. Kai žirniai jau išvirę ir minkšti, išimame kumpį iš sriubos ir suplėšome smulkesniais gabalėliais. Beje šiai sriubai labai tinka karka. Žirnius šiek tiek patraiškome su bulvių grūstuve, kad sriuba įgautų gražią tekstūrą, sudedame kumpį ir jei trūksta pagardiname druska ir pipirais.
Patiekdami įdedame šaukštelį garstyčių, pašlakstome geros kokybės alyvuogių aliejumi, šiek tiek traškios duonos ir...
Skanaus!
Nesu žirnių gerbėja, bet manau išbandyčiau :)
AtsakytiPanaikintiLiuks! butent tai, ko reikia;
AtsakytiPanaikinti