6 gabalėlių lašišos, be odos
2 a.š. kmynų (arba kumino)
1 a.š. kalendros sėklų
1/4 a.š. traiškyto džiovinto čili pipiriuko arba 1 a.š. čili švelnių čili miltelių
3 česnako skiltelės, sutraiškytos
1 laimo sultys ir tarkuota žievelė
3 v.š. alyvuogių aliejaus
15 gr. kalendros arba petražolių lapelių, sukapotų
druskos
Pirmiausia pasiruošiame chermoulą. Kmynus ir kalendros sėklas gerai sutriname grūstuvėje, supilame į indą ir sumaišome su čili, česnaku, laimo sultimis ir žievele, aliejumi, žolelėmis ir žiupsneliu druskos.
Sudedame lašišą ir keletą kartų pavartome, kad gerai apliptų marinatu. Marinuojame 30 minučių
Patepame aliejumi kepimo formą, dedame lašišą ta puse į viršų, kurioje buvo oda. Kepame po įkaitintu iki maksimumo griliumi 4 minutes. Apverčiame žuvį, supilame likusį marinatą ir kepame dar 4 minutes. Patiekiame iškart su mėgiamu garnyru.
Skanaus!
Kaip pavydžiu tiek daug lašišos jums.. :) Skaniai ir paprastai kaip!
AtsakytiPanaikintidar kaip tyčia akcija lašišai bet buvo ''ai per brangu vis tiek... ''
brokolio reik daugiauuuu :)))
Taip, pagal pragyvenimo lygi, lasisa cia tikrai nebrangi, paprasta jurine zuvis, kaip pvz menke, kaina prilygsta jai. O kike tas per brangu buvo? Jei ne paslaptis :) Brokolis cia tik pozavo, jo realiai tikrai daugiau buvo :)
AtsakytiPanaikintiNa brangu sąlyginis dalykas, bet ramybės nebeduoda ta visa žuvis (kurios išdarinėjimą reiks payoutubinti :D) padėta tarp ledo kubelių..teks eit ir pirkt :D .. kilogramo kaina apie 32 litus (iš svarų verčiant).. apskritai paradoksas čia - žvejyba čia klesti, bet žuvis tikrai brangi...
AtsakytiPanaikintiir čia tyrinėsiu, kaip paruošti lašišą :))
pas mus file, be odos ir kaulu kainuoja apie 90 kronu, tai kazkur apie 40 litu, be akcijos. Su akcija buvo visa lasisa - 29 kronos\12 litu. Jei nelabai moki darinet ir filetuot, tai galima lasisa tiesiog kepsneliais susipjaustyt, tada maziau issimeta :) va cia galima paziuret itin greita instrukcija kaip pasidaryti file http://www.youtube.com/watch?v=a_wbZ5Eh01Q
AtsakytiPanaikintiVa su akcija pas mus apie 16-20 Lt. Taip ir maniau, kad su kaulu darysiu kepsniukais. Labai ačiū už nuorodą!
AtsakytiPanaikinti