Paminėsiu tik tai, kad kepdamas dėjau šiek tiek daugiau daržovių, papildomai dėjau saliero šaknies ir pasternoko. Naudojau porą šakelių šviežio rozmarino, kuris kaip žinia tinka prie ėrienos, kaip česnakas prie keptos duonos. Taip pat pyliau pusę butelio balto vyno, kaip ir Mindaugas. Manau, kad viso butelio tikrai būtų per daug, nes kepimo forma buvo pilnut pilnutėlė skysčio.
Iš susidariusio nuoviro/nuokepo su vynu padariau padažą. Iš pradžių išėmęs iškepusią kulšį, sutryniau daržoves ir perkošiau per sietelį. Padažiuką supyliau į puodelį ir užviriau. Porą šaukštų kukurūzų miltų sumaišiau su vandeniu ir supyliau į padažą, jį prieš tai paviręs 15 minučių. Paskaninau druska pipirais ir šiek tiek cukraus, kad nuimtų rūgštumą. Paviriau dar kelias minutes, kol sutirštėjo. Kažkas gavosi :) Svečiai sakė, kad skanu... :)
Įdėsiu keletą nuotraukų pasigrožėti pačiu geriausiu šio gamybos proceso momentu.
Rekomenduoju šį receptą, tikrai nenuvils!
Viktorai, smagu, jog taip patiko, kad gaminai antrą kartą :) Taip užpavydėjau dėl tos ėrienos, kad jos neturiu.. Labai gražios foto su ugnimi... tokio gardžios ;) Tavo padažas patiko, būtinai panaudosiu! ;)
AtsakytiPanaikintiSkanu :)
Taip Mindaugai, tikrai labai patiko, dar kepsiu ne viena karta! Va vakar pilna saldikli ekologisko eriuko prikimsom. 24 kilogramus nusipirkom. Labai gardi mesyte, kad ir nepigi, bet verta tu pinigu!
AtsakytiPanaikintiPritariu;) Jau ieskau is kur gauti :)
AtsakytiPanaikinti