2011 m. liepos 2 d., šeštadienis
Giedriaus švilpikai
Šį receptą išskaičiau pas gerb Giedrių Vilpišauską. Čia galima rasti Originalų receptą
Reikės:
1 kg bulvių
2/3 stiklinės miltų
1 didelio kiaušinio
šiek tiek druskos ir pipirų
Bulves išverdame ir būtinai išgariname vandenį, kad jos būtų kuo sausesnės. Sutriname bulvių trintuve, kaip bulvių košei.Beriame miltus, įmušame kiaušinį, paskaniname druska bei pipirais. Viską rankomis gerai išmaišome. Maišyti ilgai nereikia, nes kuo toliau tuo tešla labiau ims lipti prie rankų. Lentelę gerai pabarstome miltais, savo rankeles irgi pamiltuojame ir imame saują tešlos. Suvoliojame is jos "dešrelę" ir suplojame ją iki 0,5-1 cm storio. Pjaustome įstrižai, kad gautųsi gražūs rombai. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame orkaitėje apie 20 minučių. Viduryje kepimo vertėtu švilpikus apversti, kad gražiai apskrustų iš abiejų pusių. Mes valgėm su spirgučių padažu ir grietine. Gaila neturėjom džiovintų grybų, būtume pasidarę grybų padažiuką, kaip originaliame recepte. Turėtu būti daaaar skaniau! Ačiū Giedriui už paprastą ir puikų receptuką!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
O puiku,reiks isbandyti,vyriskas toks receptukas ir parastas,o ne sausi tie svilpikai?
AtsakytiPanaikintisausoki, del to ir padazas reikalingas. Kiek teko skaityt ir girdet, vaikai juos kaip sausainius valgo :)
AtsakytiPanaikinti