2011 m. birželio 19 d., sekmadienis

Rusiški barščiai


Reikės:
apie 350 gr. kopūsto
500 gr. bulvių
100 gr morkų
750 gr. burokėlių
2 litrų sultinio
2 svogūnų
2 skiltelių česnako
2 šaukštų vyno acto
druskos, pipirų, lauro lapų
papuošimui marinuotų agurkėlių ir trupučio grietinės

Puode įkaitinam šiek tiek sviesto ir apkepinam svogūną su česnaku, apie 1 minutę. Sudedam 1 cm gabaliukais pjaustytas bulves, morkas ir plonais šiaudeliais supjaustytą kopūstą ir dar pakepinam apie porą minučių. Supilam sultinį ir sudedam nuskustus ir susmulkintus burokėlius. Paskaninam actu, druska, pipirais ir lauro lapais. Verdame apie 20 minučių. Skanaus!

2 komentarai:

  1. Viriau tuos barščius, labai patiko daržovių proporcijos, nes anksčiau panašią sriubą virdavau "iš akies" - ir neišgaudavau norimo rezultato. Viriau su kiaulienos šonkauliukais - apsivalgymas. Ačiū :)
    Karina

    AtsakytiPanaikinti