2011 m. birželio 22 d., trečiadienis

Bacalao iš Biskajos

Nacionalinis ispaniškas patiekalas, daromas su norvegiška sūdyta, džiovinta žuvimi.

Photobucket

Reikės:
400 gr. "klippfisk" - vytinta žuvis su daug druskos
600 gr. bulvių
2 svogūnų
2 skiltelių česnako
2 paprikų
2 grilintų marinuotų paprikų
1 raudono čili pipiro
2 skardinių konservuotų kapotų pomidorų
žiupsnelis raudonėlio
druskos ir pipirų
keletos juodųjų alyvuogių

Vytintą žuvytę pamerkti į vandenį ir mirkyti 24 valandas (kiekvienam žuvies storio centimetrui). Porą kartų pakeisti vandenį.
Svogūną, česnaką, čili pipirą ir paprikas supjaustyti (nelabai smulkiai), apkepinti puode su nedideliu kiekiu aliejaus. Dėti 0,5 cm storio supjaustytas bulves ir supilti konservuotus pomidorus. Paskaninti raudonėliu, pipirais ir virti apie valandą. Bulvės turi išvirti bet nesukristi. Į formą dėti 2 cm gabaliukais supjaustyta žuvį, ant viršaus pilti padažą ir šiek tiek lengvai pamaišyti. Užberti laaabai nedaug druskos, uždėti alyvuogių ir pašauti į orkaitę 15-kai minučių.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą