2011 m. birželio 24 d., penktadienis

Vištienos filė su česnakine paniruote pagal J.Oliver'i


Reikia:
poros didelių vištienos filiukų
mėgiamų prieskonių vištienai
kiaušinio
miltų
pusės pakelio nesaldžių sausainių
česnako skiltelės
vienos ekologiškos citrinos žievelės
25 gr. sviesto arba margarino
saujos šviežių petražolių
druskos ir pipirų

Ant lentutės dedame gabalą plėvelės, tada filiuką ir uždengiame plėvele. Per viršu keletą kartų tvojame keptuve (didesnis plotas nei plaktuko),  kad filiukas šiek tiek susiplotų, pabarstome prieskoniais. Į virtuvinį kombainą laužome sausainius, tarkuojame citrinos žievelę, dedame sviestą, metame česnako skiltelę ir petražoles, beriame druskos ir pipirų. Viską gerai išmalame iki "džiuvėsėlių" busenos (jei džiūvėsėliai atrodo per tiršti ir lipnūs, dedame dar sausainių). Beriame paniruotę ant lentutės. Išplakame kiaušinį. Filiuką dedame i miltus ir gerai apvoliojame. Tada mirkome i kiaušinį ir galiausiai į mūsų nuostabiuosius "džiūvėsėlius". Kepame keptuvėje po 5 minutes iš kiekvienos pusės.
Skanaus!

1 komentaras: