2011 m. birželio 21 d., antradienis

Šalta ispaniška sriuba - gaspacho

Šią sriubą rekomenduočiau valgyti vasarą, nes ji valgoma šalta ir labai gaivina :)

Reikia:
2 didelių pomidorų
1 geltono svogūno
1 raudonos paprikos
1/2 agurko
800 ml pomidorų sulčių
2 česnako skiltelių
šaukšto aštraus čili padažo
šaukšto raudonojo vyno acto
druskos ir pipiru
šaukšto alyvuogių aliejaus

serviravimui:
raudono svogūno
1/2 agurko
čili miltelių
duonos džiūvėsėliu (krutonų)


Nuo pomidorų nulupame odelę, išimame sėklas ir stambiai supjaustome. Agurką taip pat nulupame, išimame sėklas ir taip pat supjaustome. Papriką supjaustome ir dedame į virtuvinį kombainą kartu su išpaustomis česnako skiltelėmis. Viską triname iki vientisos masės. Pilame pomidorų sultis, alyvuogių aliejų, actą ir čili padažą. Paskaniname druska ir pipirais ir gerai išmaišome.
Dedame i šaldytuvą mažiausiai porai valandų.

Serviravimui susmulkiname svogūną, agurką. Sumaišome ir pabarstome čili milteliais.

Atšalusią sriubą pilame į lėkštes ar plačias stiklines, dedame daržoves, taip pat skanu učberti krutonu.
Skanaus! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą