2011 m. birželio 18 d., šeštadienis

Schiaffettoni

Tai orkaitėje kepti rigatoni makaronai įdaryti kiaulienos faršu. Patiekalas kilęs iš pietų Italijos, Calabria regiono.

Reikia:
500 gr. rigatoni makaronų
1 mažo svogūno, gerai sukapoto
60 gr. sumalto ar labai gerai susmulkinto rūkyto kumpio, pancetta arba prosciutto
pusė mažos morkos, labai gerai susmulkintos
1 saliero stiebo su lapeliais, labai gerai sukapoto
pora šaukštų kapotų petražolių
1 kg maltos kiaulienos
poros lauro lapų
4 v. šaukštai vištienos ar jautienos sultinio
60 gramu tarkuoto fermentinio sūrio arba chedaro
30 gr. tarkuoto parmezano
60 gr. alyvuogių aliejaus
druskos ir pipirų

Padažui:
1 porcijos paprasto pomidorų padažo (aprašysiu kaip pasigaminti)

Taigi pradedame nuo pomidorų padažo:
pilame į keptuvę 4 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, aliejui įkaitus dedame 2 dideles skilteles česnako, traiškytas. Kai česnakas apkepa ir ima įgauti auksinį atspalvį dedame 400-600 gramų hermetiškų kapotų pomidorų, pusė šaukštelio druskos ir 1,5 šaukšto kapotu bazilikų ar petražolių. Leidžiame virti ant silpnos ugnies apie 15 minučių. Jei norite galite išimti česnakų skilteles baigus virti. Padažą atšaldome ir sutriname virtuviniame kombaine iki vientisos masės.

Kol verda padažas pasiruošiame makaronus ir įdarą.
Užverdame dideli puodą vandens ir įdedame druskos. Sukrečiame makaronus ir verdame apie 7 minutes, kol jie taps pusiau minkšti. Nuvarviname makaronus kiaurasamtyje ir perskalaujame šaltu tekančiu vandeniu.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame svogūną. Kepame maišydami, apie 4 minutes. Dedame rūkytą kumpį, morką, salierą ir petražoles ir gerai išmaišome, kad viskas pasidengtu aliejumi
Sudedame kiaulieną, šaukšteli druskos, pipirų pagal skoni ir lauro lapus. Gerai susmulkiname faršą šakute, supilame sultinį ir leidžiame troškintis ant mažos ugnies apie 25 minutes.
Nuimame keptuvę nuo ugnies, išimame lauro lapus ir gerai sutriname viską virtuviniame kombaine, įmaišome pusę chedaro ir visą parmezaną.
Įsikaitiname orkaitę iki 190 laipsnių. Į formos dugną dedame keletą šaukštų pomidorų padažo. Mažo šaukštelio arba konditerinio švirkšto pagalba įdarome makaronus mėsos mišiniu. Į formą dedame sluoksnį makaronų, tada aptepame padažu ir apibarstome chedaru. Vėl sluoksnis makaronų ir t.t. kol baigsis visi ingridientai. Baigamasis sluoksnis turėtų būti padažo ir sūris ant viršaus.
Kepame orkaitėj, kol visiškai sušyla ir burbuliuoja,apie 10-12 minučių. Palaukiame keletą minučių prieš patiekdami.
Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą