2011 m. birželio 18 d., šeštadienis

Lazanija

Reikės:
lazanijos lakstų (mes naudojam tuos kuriu nereikia apvirti)
500 gr maišyto faršo
svogūno
poros skiltelių česnako
1 skardinės konservuotų kapotų pomidorų
raudonėlio, čiobrelio.

padažui:
grietinėlės pakelio
pieno apie 200 ml
sūrio (paprasto tarkuoto fermentinio ir tarkuoto parmezano)
druskos, pipirų

Susmulkiname svogūną su česnaku ir apkepiname keptuvėje. sudedame faršą ir taipogi apkepiname. Supilame konservuotus pomidorus, paskaniname prieskoniais ir troškiname apie 15 minučių. Jei skysčio pasidaro per mažai, įpilame šiek tiek sultinio.
Formą ištepame sviestu ir dedame pirmąjį lakštą. Ant jo paskirstome šiek tiek faršo ir pašlakstome padažu. Svarbu, kad tarp kiekvieno sluoksnio patektu sūrio. Dedame 3-4 sluoksnius, priklausomai nuo formos aukščio. Paskutinis sluoksnis - lakštas, kurį apibarstome sūriu.Supilame visą padažą. Nebūtinai turi viskas paskęsti padaže, kepant lakstai suminkštėja ir sukrenta. Kepame 200 laipsniu temperatūroje apie 20 min. Išėmus iš orkaitės patartina 5 minutes palaikyti prieš pjaustant, kad lazanija sutvirtėtų. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą