2011 m. birželio 21 d., antradienis

Itališka duonos ir kopūstų sriuba pagal J. Oliver


Reikia:
3 litrų gero vištienos sultinio
1 savojos kopūsto, lapai atskirti, kieti koteliai išpjauti
16 riekių duonos, geriausia kaimiškos, rupios
1 skiltelė česnako, nenulupta, perpjauta į 2 dalis
12-14 riekelių rūkyto ar vytinto itališko kumpio
1 maža dėžutė ančiuvių filė
rozmarino
150 gr. tarkuoto parmezano
200 gramų fermentinio sūrio
jūros druskos ir šviežiai maltų pipirų
pora gabalų sviesto ištirpinto ir sumaišyto su šviežiais ar džiovintais šalavijų lapeliais

Užvirinkite sultinį ir sudėkite kopūsto lapus, virkite kol suminkštės. Išimkite kopūstą į dubenį, sultinį palikite puode.
Tosteryje ar orkaitėje paskrudinkite beveik visas duonos riekeles, palikti 4-5 neskrudintas (keptuvėje skrudinti su aliejumi nepatariu, nes bus laaabai riebi sriuba..) ir vieną jų pusę patrinkite su česnaku. Įkaitinkite puodą, kurį galėsite dėti į orkaitę, ant viryklės, sudėkite kumpį ir ančiuvius. Pakepinkite porą minučių ir sudėkite rozmariną ir virtus kopūstų lapus. Gerai išmaišykite kol lapai pasidengs visu šiuo nuostabiu skonių mišiniu. Sudėkite viską atgal į dubenį.
Ant puodo dugno dėkite 4 riekeles duonos (ar kiek telpa) tada ant viršaus trečdalį kopūsto ir ketvirtadalį abiejų sūrių. Vos vos pašlakstykite aliejumi. Taip dėkite dar du sluoksnius. Nieko tokio jei išėjo tik 2 sluoksniai, supilkite likusį "padažiuką" iš dubens ant viršaus. Viską užbaikite neskrudintos duonos sluoksniu. Šiek tiek paspauskite viską rankomis.
Supilkite sultinį, kol jis ims semti viršutini sluoksnį. Dar kartą paspauskite rankomis ir suberkite likusį sūrį.Pabarstykite pipirais ir pašlakstykite geros kokybės alyvuogių aliejumi. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol viršus gražiai apskrus.
Kai sriuba paruošta, padalinkite ją į lėkštes ir pašlakstykite tirpintu sviestu su šalaviju.
Skanaus :)

1 komentaras: