2011 m. birželio 27 d., pirmadienis

Troškinta vištienos krūtinėlė su viskio padažu


Reikės:
25 gr. sviesto
1 poro
3 nedidelių morkų
2 saliero stiebų
poros vidutinių svogūnų
600 ml vištienos buljono
4 vištienos krūtinėlių
3 v.š. viskio
200 ml creme fraiche, arba grietinės
2 v.š. tarkuotų krienų
1 a.š medaus, pašildyto
1 a.š kapotų petražolių
druskos, pipirų

Ištirpiname sviestą dideliame puode ir dedame supjaustytas daržoves. Pakepame 3 minutes, supilame pusę sultinio ir uždarę dangčiu troškiname 10 minučių. Sudedame vištienos krūtinėles ir troškiname dar 10-15 minučių. Išimame krūtinėles ir supjaustome griežinėliais. Uždengiame folija ir padedame šiltai.
Pasiruošiam padažą:
Pašildome viski kitame puodelyje, kol nugaruoja alkoholis ir lieka kažkur apie pusė buvusio kiekio. Perkošiame buljoną per sietelį ir įpilame į viskį. Verdame kol lieka taip pat puse buvusio kiekio. Sudedame creme fraiche, krienus ir medų. Iš lėto užverdame. Aš dėjau šiek tiek kukurūzų tirštiklio, nes padažas niekaip nenorėjo sutirštėti :) Sudedame kapotas petražoles. Padažas paruoštas.
Tuo tarpu pasiruošiau daržovių kotletus garnyrui. Imame likusias daržoves, prieš tai išvirtas kelias bulves ir viską gerai sutriname bulvių trintuve. Imušame kiaušinį, porą šaukštų miltų, druskos bei pipirų ir viską gerai išmaišome. Kepame įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Kotletai gaunasi gana minkšti, todėl vartyti reikėtų atsargiai.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą