Reikia:
500 gr. baltos žuvies filė
400 gr. nelukštentų krevečių
1,2 l vandens
3 morkos
1 svogūnas
200 gr. saliero šaknies
330 ml. neriebios grietinėlės
2 v.š. miltų
70 ml saulėgražų aliejaus
druskos ir pipirų
1/2 a.š. džiovinto čiobrelio
1 v.š. balto vyno acto
kapotų šviežių krapų
Krevetes nulupame ir atidedame į šalį. Krevečių kiautus dedame į marliuką ir surišame viršuje. marliuką su kiautais dedame į verdantį vandenį ir verdame apie 5 minutes. Originalus gaminimo būdas liepia kiautus virti tiesiog vandenyje, o po to sultinį perkošti, bet aš manau, kad su marlės gabalėliu bus paprasčiau.
Daržoves supjaustome plonais šiaudeliais ir metame į verdantį sultinį. Paverdame keletą minučių kol daržovės suminkštės, tada pilame grietinėlę ir užverdame. Sumaišome aliejų su miltais ir pilame į sriubą. Verdame kol šiek tiek sutirštės. Įberiame druskos, pipirų, čiobrelio. Paskaniname actu.
Žuvį supjaustome gabalėliais ir metame į puodą. Leidžiame žuviai išvirti, tam visai nebūtina, kad sriuba burbuliuotų, reikia tik palaikyti apie 95 laipsnių temperatūrą, po keletos minučių žuvis bus kuo puikiausiai išvirusi ir ne per sausa.
Pilame į lėkštę, beriame ant viršaus išlukštentų krevečių, pabarstome krapų ir patiekiame su geru sviestu apteptu ant paskrudintos bagetės ar kitos švesios duonos.
Skanaus!
Taip pat noriu pasidalinti ankstyvą pavasarį stebėtos šiaurinės pašvaistės nuotraukomis. Vaizdas nepakartojamas ir gniaužiantis kvapą. Viena iš nuotraukų net buvo išspausdinta vietiniame laikraštyje. :)
Aš irgi noriu į Bergeną. Įdomu kiek kainuoja pigios kelionės į Bergeną ...
AtsakytiPanaikinti