Reikia:
1 vištos arba 4 vištienos ketvirčių
1 v.š. polentos
4 česnako skiltelių
1 v.š. alyvuogių aliejaus
mėgiamų vištienos prieskonių, kas mėgsta aštriau būtinai įdėkit šaukštelį kajeno pipirų
1 a.š. rūkytos paprikos miltelių (galima ir nedėti, čia jau mano improvizacija)
2 kupinų šaukštų miltų
4 šaukštų šalto vandens
džiūvėsėlių
druskos ir pipirų
Jei naudojame visą viščiuką, tada padaliname jį į mažesnes dalis ir nuimame odą. Jei naudojame tik blauzdeles ar tik šlauneles tada tiesiog nuimame odą ir labiau nesmulkiname. Dedame vištieną į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant jos pilame alyvuogių aliejų, polentą, prieskonius, šiek tiek druskos bei pipirų bei iššspaudžiame 2 česnako skilteles. Viską labai gerai rankomis įtriname į vištienos gabaliukus ir šauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Dedame ant viršutinės orkaitės lentynos. Kepame 20 minučių.
Miltus sumaišome su vandeniu, kad pasidarytų alia tokia pasta, košelė. Į džiūvėsėlius išspaudžiame likusį česnaką, įberiame žiupsnį druskos bei pipirų. Gerai viska išmaišome/pertriname, kad česnakas gerai susimaišytų su džiūvėsiais.
Praėjus jau minėtoms 20-čiai minučių traukiame vištieną iš orkaitės, kiekvieną gabaliuką aptepame miltų pasta ir paėmę žyplėmis (ar rankomis jei nebijote nusideginti) gerai pamirkome į česnakinius džiūvėsius. Dedame atgal į skardą ir šauname į orakaitę, šį kartą jau ant apatinės ar vidurinės lentynos, bei kepame dar 30-40 minučių, kol gražiai apskrus ir paruduos. Garnyrui labai tinka kokios nors gaivios kopūstų salotos, pavyzdžiui coleslaw.
Skanaus!
Viktorai, bus išbandyta:)
AtsakytiPanaikintiViskas aisku, isskyrus polenta... Kur jos gaut, arba kuom ja pakeist? Mielai pabandyciau :-)
AtsakytiPanaikintiAnonimiskas, tai tiesiog kukuruzu kruopos, maciau pas mus pirkti:)
AtsakytiPanaikintiTikrai rekomenduoju, labai skanu :) Odeta aciu uz pagalba :)
AtsakytiPanaikintiIšbandyta! Man taip gražiai neskrudo, tai net grilių pabaigoje įjungiau. O dėl polentos - man jos nesijautė. Ar ne per mažai šaukšto?
AtsakytiPanaikintiGalima deti truputi daugiau, bet nereikia, kad ji labai labai jaustusi. Turi prideti siek tiek traskumo :)
AtsakytiPanaikintio kaip pagaminti tą polentą?
AtsakytiPanaikintipolenta reikia nusipirkti. Tai stambiai malti kukuruzu miltai/kruopos :)
AtsakytiPanaikinti