Stengiuosi toliau populiarinti slow cookeri. Kaip jau buvau minėjes įraše apie vištienos troškinį, tai labai puikus ir praktiškas įrenginys
Reikia:
1 kg bet kokios jautienos (lėtpuodžiui tinka net ir ne pačios aukščiausios kokybės mėsa, ji vistiek bus minkštut minkštutėlė)
4 vidutinių morkų
2 svogūnų
2 skiltelių česnako
2 konservuotos paprikos puselių
1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
1 šaukštelio pikantiškos/aštrios paprikos miltelių
2 šaukštelių jūros druskos ir žiupsnio pipirų
2 šaukštų miltų
120 ml raudono vyno
120 ml jautienos sultinio (tinka ir daržovių)
Jautieną supjaustome 2 centimetrų dydžio kubeliais, apvoliojame miltuose ir apkepame ant gana stiprios ugnies apie 2-3 minutes. Dedam į lėtpuodį.
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir apkepiname svieste arba aliejuje kol pasidarys permatomi, na kokių 5-7 minučių turėtų užtekti. Dedam į lėtpuodį.
Morkas, česnaką ir paprikas supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir taip pat dedame į puodą. Į keptuvę, kurioje kepė jautiena, pilame vyną ir vos vos pakaitiname. Supilame ant jautienos.
Dedame prieskonius, sultinį ir lengvai išmaišę jungiame lėtpuodį ant žemos temperatūros 7 valandoms.
Jei baigus kepti, troškinys yra per skystas, įpilame šiek tiek miltų išmaišytų vandenyje ir paverdame kelias minutes ant aukštesniojo nustatymo.
Kaip jau esu minėjęs, visus lėtpuodžio, arba slow cooker, patiekalus gaminti įprastame puode, tik reikėtų naudoti dvigubai daugiau sultinio.
Prieš patiekiant apibarstome kapotomis petražolėmis. Garnyras pagal Jūsų pageidavimus
Skanaus!
Aš be slow cookerio pati darau slow cookingą. arvertas nuodėmės? Kaip cepelinai?
AtsakytiPanaikintiTikrai vertas nuodemes, kas gali but skaniau uz plausiais plystancia, burnoje tirpstancia mesyte :)
AtsakytiPanaikinti