2011 m. rugpjūčio 6 d., šeštadienis

Jaučių uodegos su bulvių koše



Mažai kas isivaizduoja, koks skanus patiekalas yra jaučių uodegos. Kaip teigiama iš jų galima išvirti patį skaniausią sultinį pasaulyje. Manau, kad tai tiesa. Štai receptukas pagal kurį gaminame labai skanias jaučių uodegas. Tiesa, laiko tam tikrai reikia nemažai :)

Reikia:
apie 1 kg jaučiu uodegų (sukapotų 3-4 cm gabaliukais)
2 morkos
1 didelis svogūnas
sviesto
lauro lapų
druskos ir pipirų
ir
bulvių košės

Uodegas dedame į įkaitintą puodą, kuriame jau ištirpdytas sviestas. Apskrudiname iš visų pusių (apie 5 minutes), sudedame smulkintas morkas ir svogūną ir dar šiek tiek apkepiname. Viską užpilame verdančiu vandeniu, sumažiname ugnį iki silpnos ir verdame apie 5-6 valandas (verdant greitpuodyje, tas pats procesas įvyksta lygiai per 2 valandas). Mėsa turi tapti tamsiai tamsiai ruda ir beveik nukristi nuo kaulu. Jokiu būdu neimti mėsos kol ji dar šviesi!
Mėsytei išvirus išimti iš sultinio ir nuimti nuo kaulų. Į sultinį įdėti šaukštą miltų ir pavirti keletą minučių pastoviai maišant kol sutirštės.
Dėti į lėkštę bulvių košę, ant viršaus mėsytę ir užpilti padažiuku. Skonis nepakartojamas, vertas to laukimo ir springimo seilėmis, kai po poros valandų virimo pakvimpa visi namai!!
Skanaus!

9 komentarai:

  1. Oj, tikiu, kad labai skanu čia ir kad sriuba turi gautis nereali..Mano mama tokios sriubos yra paauglystėj ragavusi dar DDR (žodžiu, prieš daug daug metų..:) ), o man vis zirzia, kad išvirčiau :) Laukiu žiemos ir bandysiu!

    AtsakytiPanaikinti
  2. ir dar kaip....... kada nors ir as atsigriebsiu 8)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tai cia man reikia pries Tave atsigriebti. Jau seniai erzini su savo receptais :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Siandien gaminsiu jau antra karta. Ka cia daug iskomentuosi-tiesiog tobula. Didelis dekui uz puiku receptuka:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveiki,šiek tiek paimprovizavau...
    Apipjausčiau riebaliukus nuo uodegų ir juos pakepinau (uodegos gabaliuku šį kartą nekepinau), tada sudėjau svogūnus ir vėliau morkas ir gerai apkepinau.
    Sudėjau uodegų gabalus o ant viršaus kepintas daržoves, užpyliau saldžiu raudonu vynu ir šiek tiek verdančio vandens, gerai užvirinau atvirą puodą ~5 min ir uždariau porai valandų.
    Kai išvirė sudėjau smulkiai pjaustytų česnakų (5 skilteles) ir palikau dar 10 minučiu uždarytu dangčiu.
    Ačiū autoriui už paprastą receptą :)

    AtsakytiPanaikinti