2011 m. rugpjūčio 8 d., pirmadienis

Jautiena à la Lindström

Tai klasikinis švediškas patiekalas, turintis ir rusiško prieskonio (burokėliai, kaip žinia labai populiarūs Rusijoje) Šiek tiek primena hamburgerį, tačiau turi burokėlių saldumo ir kaparėlių sūrumo. Buvo pristatytas Švedijoje 1862 metais Henrik'o Lindström'o, kuris gimė ir užaugo Peterburge, švedų šeimoje.


Reikia:
400 gr. labai geros kokybės jautienos faršo
poros marinuotų burokėlių
1 šaukšto dižono garstyčių
5 kiaušinio trynių
3 šaukštu kaparėlių
druskos ir pipirų
1 šaukštas augalinio aliejaus

Prieskoniniam sviestui:
keletos šakelių šviežių petražolių
100 gr kambario temperatūros sviesto
1 česnako skiltelės
žiupsnio druskos, žiupsnio juodųjų pipirų

Ruošiam sviestą - ištriname sviestą su kapotomis petražolėmis, išspaustą česnako skiltelę, druska ir pipirais. Į kiaušinių formeles klojame maistine plėvele ir užpildome sviestu. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.

Burokėlius smulkiai supjaustome ir sumaišome su faršu, kartu su visais ingridientais. Formuojame "burgerius" ir kepame iš kiekvienos pusės po 3 minutes. Mėsa gali būti šiek tiek rožinė viduryje, tada bus labai sultinga ir skani.

Dedame "burgerį" į lėkštę, ant viršaus sodiname sustingusį prieskoninį sviestą.
Skanaus!

3 komentarai:

  1. Labai skaniai atrodo... o kas ten per garnyras? Grikių košė?

    AtsakytiPanaikinti
  2. seniai planuoju išsikept :)tik galvoju, kaip šeimyna reaguos :D nors šokoladinį pyragas su burokėliais sukirto, net ausys lingavo :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Rennie, garnyras tai taip - grikiai virti :) Labai derinasi prie švediškai rusiško kotleto :)

    Egidija, manau kad reaguos šeimyna gerai, jei jau toki pyraga valgė :))) tik burokėliai turėtų but ne tokie grynai lietuviški rūgštūs, bet šiek tiek saldesni, skandinaviški.. :)

    AtsakytiPanaikinti