2011 m. rugpjūčio 5 d., penktadienis

Marinuotas sūris


Reikės:
200 gr. fermentinio sūrio (aš naudojau Jarlsberg, tinka bet koks gerai subrandintas sūris)
saulėje džiovintų pomidorų
šviežio ar džiovinto česnako
džiovintu raudonėliu, čiobrelių ir mairūnų
1 džiovinto čili pipiriuko
rapsų aliejaus, šalto spaudimo

Sūrį supjaustome maždaug 1x1 cm gabaliukais. Džiovintus pomidorus perpjauname į kelias dalis. Ant dugno dedame kelis pomidorų gabaliukus, barstome prieskonių, rankomis sutraiškome čili pipirą.  Dedame supjaustytą sūrį ir pomidorus šiek tiek pasluoksniuodami. Viską užpilame rapsų aliejumi. Beje, indelį geriau sterilizuoti. Uždarome dangteliu ir statome į šaldytuvą minimum porai dienų, kad pasimarinuotų. Naudoti galima salotoms ar tiesiog šiaip kaip aperityvą/tapas :)
Skanaus :) 

5 komentarai:

  1. Viktorai - nepaliauji stebines! atrodo pasakiskai, o su rapsu aliejum nebandzius, feta uzpilu alyvuogiu aliejum, nors rapsu alieju naudoju kepimui :)

    beja, stiklainelis pasakiskas!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkoju! :) Būtent nerafinuotas rapsų aliejus duoda sūriui labai gera prieskonį. Beje taip galima ir bet kokį pelėsinį sūrų pamarinuot...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš panašiai marinuoju lietuviškus varškės sūrius, tik alyvuogių aliejuje, reiks išbandyt su rapsų aliejumi.

    AtsakytiPanaikinti