2011 m. rugpjūčio 27 d., šeštadienis

Bandelės a la Parker House

Šios bandelės yra The Parker House Hotel restorano, esančio Bostone nuopelnas. Labai purios, minkštutės, sviestinės bandelės, kurias galima kepti su įvairiais įdarais ar be jų. Labai tinka pusryčiams ar kaip užkandis prie pietų stalo. Kadangi dariau pirmą kart, tai nelabai gavosi ideali forma, bet skonis tikrai nepriekaištingas.



Reikia:
2 šaukštelių sausų mielių
250 ml pieno
60 gr. lydyto, nesūdyto sviesto
30 gr. lydyto sviesto aptepimui
2 v.š cukraus
2 išplakti kiaušiniai
560 gr kvietinių miltų (man kažkodėl buvo itin skysta tešla, tai aš naudojau 100 gramų daugiau)
2 a.š. druskos

Truputį pašildome 100 ml pieno ir suberiame mieles. Nemaišome minimum 5 minutes. Pašildome likusį pieną, kartu su sviestu ir cukrumi, kol viskas pataps vienu skysčiu. Atvėsiname iki kambario temperatūros ir įmaišome kiaušinius su mielių mišiniu.
Miltus ir druską sumaišome kartu, padarome viduryje šulinį ir supilame skystį. Minkome apie 10 minučių, jei matome, kad tešla per skysta, pridedame po 1 šaukštą miltų, tačiau reikėtų atsargiai, kad tešla nepasidarytų per kieta. Patepame sviestu dubenį ir dedame tešlą 1-1,5 valandos, kad pakiltų dvigubai.
Pakilusią tešlą pirštais suspaudžiame ir leidžiame pastovėti 10 minučių. 
Padaliname tešlą į 2 dalis ir iš kiekvienos iškočiojame 20x40 cm stačiakampį. Supjaustome šį stačiakampį mažesniais 5x10 cm dydžio. Vidinę bandelių pusę patepame tirpintu sviestu. Susukame, palikdami 1 cm kraštelį laisvą ir dedame į kepimo skardą vieną prie kito, kad bandelė užliptų ant prieš tai buvusios bandelės laisvo kraštelio. Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame 30 minučių kildintis. Orkaitę įsikaitiname iki 200 laipsnių ir šauname bandeles prieš tai patepę tirpintu sviestu. Kepame apie 20 minučių. Aš po 10-ties minučių turėjau karštį sumažinti iki 170 laipsnių, nes labai jau greit rudavo.

Šį kartą pusę bandelių dariau su tuno įdaru, kuriam paėmiau skardinę tuno aliejuje, pakepiau apie 3 minutes kartu su smulkinto svogūno sauja ir kapota česnako skiltele.  Įdėjau 2 šaukštus pomidorų tyrės, druskos, pipirų, šaukštą kapotų petražolių ir viską gerai išmaišęs pakepinau dar 1 minutę. Patepiau šiuo mišiniu tešlą ir susukau.
Skanaus!



2 komentarai:

  1. Na, negaliu nuo jų akių atitraukt. Įsivaizduoju, kaip kvepia kepdamos...Būtinai reiks pabandyti

    AtsakytiPanaikinti
  2. zinau, ka valgysiu pusryciams :)

    AtsakytiPanaikinti