2011 m. lapkričio 10 d., ketvirtadienis

Orkaitėje kepta lašiša su feta sūriu

Šį receptą rado ir patiekalą gamino žmona, labai skanus lašišos patiekalas, siūlom visiems išbandyti!



Reikia:
800 gr lašišos filė, supjaustytos didokais gabalėliais (geriausia aišku naudoti šviežią lašišą)
šaukštelis trintų pankolio sėklų (arba pusė smulkinto pankolio šaknies)
1 raudona paprika
alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis rozmarino
1 šaukštelis kapotų krapų
150 gr. feta sūrio, sutrupinto gabalėliais

Įkaitiname orkaitę iki 225 laipsnių. Papriką supjaustome gabalėliais. Pankolį arba pankolio sėklas sumaišome su paprikomis ir apšlakstome aliejumi, dedame į formą. Ant viršaus "sodiname" lašišą ir prieskonius. Beriame feta sūrį. Kepame orkaitės viduryje apie 15 minučių. Patiekiame su bulvių koše arba ryžiais.
Skanaus!

11 komentarų:

  1. Atrodo išties puikiai. Labai mėgstu lašišą

    AtsakytiPanaikinti
  2. MMM... niam niam niam kaip skanu :)) Reikės būtinai išbandyti! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gerai, Tau ten, lašišos, nors su šiūpėle griebk, spėju, tikrai geresnė nei pas mus p.c.? Dėkingas už šaunią idėją ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na lasisos tai tikrai cia yra, aisku uz gera produkta reikia ir slamanciu nepagailet, geriausia lasiss file apie 100 litu kilogramas kainuoja. O del kokyes, tai LT juk ta pati norvegiska lasisa, tik gal kelione ilgesne nei iki musu stalo :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Suprantu, tad atsakyk prašau, kokios spalvos man rinktis p.c. lašišos filė - tokią, kur atrodo ryškiai ryškiai oranžinės spalvos ar tokią, kaip pigi "ružava" spalva?
    Kadangi esi arčiau tikrų žuvų, sakau, gal žinai daugiau informacijos apie tai? :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Mindaugai, mano nuomone pati geriausia lasisa yra laukine, ne dirbtinai uzauginta, bet jos dabar retenybe, nelabai kas jas pardavimui gaudo. O jos ir yra butent, kaip tu sakai, pigios ruzavos spalvos, nes jos maitinasi tik naturaliu maistu, krevetemis, veziagyviais ir pan. todel ir igauna rausva spalva. O visos parduotuvines lasisos maitinamos alia kombikormu, i kuri ieina dazai, kreveciu miltai ir dar visokio sss.. va todel jos uzauga 3 kartus greiciau ir buna grazios raudonos spalvos. Taigi oranzine lasisa nereiskia labai jau gera ir sveika. Nors is kitos puses, lasisu augintojai bent jau stengiaisi garantuoti, kad zuvis bus be kirmelyciu, ko daznai pasitaiko laukinese. Renkantis zuvi pc, ziurek i jos sviezuma, kada ji atvezta, pagaua ir pan.. spalva dideles reiksmes nedaro, iskepus jos visos vistiek pasidaro mazdaug vienodos, vos ruzavos :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na, cia p.c., niekaip nepatikrinsi kada buvo sugauta, kiek laiko keliavo ir kokio sviezumo yra.. Anyway, dekui uz info ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Na,o siandiena atejo eile sitam lasisos gaminimo budui. Labai saunus receptas. Dar karta aciu.
    Ir man, ir visiems valgiusiems, labai patiko.

    AtsakytiPanaikinti