Reikia:
0,5 kg rūkytos lašišos
1 raudonas svogūnas
1/2 a.š. cukraus
sauja džiovintų erškėtuogių (aš neturėjau)
5-6 kvapieji pipirai
žiupsnis cinamono
1 stiklinė aliejaus
nutarkuotos 2-jų citrinų žievelės
3 v.š. citrinų sulčių
Citrinų žieveles suberiame į aliejų, pakaitiname ant silpnos ugnies, palikome parą ir nukošiame. Lašišą, supjaustytą gabalėliais, dedame į stiklainį, įberiame pipirų, erškėtuogių, cinamono. Į tarpus pridedame svogūno, suberiame cukrų. Pilame citrinų sultis, labai lengvai paslegiame ir užpilame aliejumi. Užsukame dangtelius ir statome į šaldytuvą 2-3 dienoms. Suvalgyti rekomenduojama per savaitę.
Skanaus!
Tikrai puiki mintis. Nes su rūkyta lašiša aš visai neišrandinga - su duona ir citrina, su greipfrutų avokadų salotomis, ar dar kokias ryžių porų salotas sumaišau :) dėkui už šaunią mintį
AtsakytiPanaikintiPrasom, malonu pasidalint geromis idejomis :)
AtsakytiPanaikintiTikrai, labai įsomi, skani idėja. Kažin, ką priduotų erškėtuogės, kaip manai?
AtsakytiPanaikintiManau jos pridetu dar siek tiek rugsteles.
AtsakytiPanaikintiir kaip gali sakyti, kad as tik erzinuos..... :(
AtsakytiPanaikintiMan iki tavo erzinimo dar toli, bet as stengsiuosi pavyti :)
AtsakytiPanaikintiateinu su ddieliu prasymu... ar galetum nesistengti, as taves labai prasau 8)
AtsakytiPanaikintibeja, po sio iraso negaliu nustoti galvoti apie lasisa, siandien daremes sushi, liko gabalelis lasisos - spek ka padariau - uzmarinavau gravlaxa :D ir viskas per tave 8)
Gravlaxas yra geris, gerai, kad padarei. O stengtis visada reikia! :) Ir del saves ir del kitu :))
AtsakytiPanaikintiViktorai, gera idėja, šauni, labai tik Kūčioms ;)
AtsakytiPanaikinti