2011 m. lapkričio 4 d., penktadienis

Avienos/ėrienos frikasse

Tai vienas iš tradicinių šiaurės Norvegijos patiekalų. Jo šaknys turbūt yra iš Prancūzijos, bent jau spendžiant pagal pavadinimą, jei klystu, pataisykit :) Patiekalas labai švelnaus ir malonaus gomuriui skonio.


Reikia:
2 kg ėrienos arba avienos
60 gr sviesto
40 gr. miltų
vandens
druskos ir labai nedaug pipirų
svogūno, petražolių
daržovių, tokių kaip morka, brokolis, griežtis ir pan. Galima naudot viską ką randat šaldytuve..

Mėsą gerai nuplauname ir supjaustome 2 cm dydžio gabaliukais. Verdame puode apie 2 valandas kol pasidarys minkštutė ir lengvai atsiskirs plaušais. Mėsą išimame, sultinį nukošiame.
Puode ištirpiname sviestą ir įmaišome miltus, pakepiname keletą minučių. Supilame sultinį nuo avienos. Leidžiame truputį pavirti prieš sudedant mėsą, smulkiai kapotą svogūną ir pjaustytas daržoves. Užverdame, sumažiname ugnį ir kartais pamaišydami verdame tol, kol daržovės pasidarys minkštos, apie 20 minučių. Virimo pabaigoje sudedame kapotas petražoles. Paskaniname druska bei pipirais. Patiekiame su bulvėmis.
Skanaus!

8 komentarai:

  1. Kadangi pas ponuli patiekalai eina kaip is pypkes,
    tai as siulyciau pereiti i kita level'i - patiekalu gaminimo procesa kelti i youtube'o platybes!.. Milijardine auditorija - sekme garantuota!..:) Ziu, po kiek laiko per tv pasirodys kokia "Victor's hell kitchen" arba kaip nors kitaip..;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sita patiekala gaminau pries kokius metus :) dabar tik nuotrauka atkasiau :)...
    Pons Romai, i youtube nenoriu, uzteks man ir sito levelio :) ir i telika nenoriu, toli dar man oi kaip toli iki Ramzio :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Blemba, as gi nepasirasineju po savo laiskais, o tu vistiek issifruoji kad cia as rasau!!!..:) Kaip tau tai pavyksta, juk nesimatem jau beveik 15 metu?!..:)
    Darau prielaida, kad sitas gaminimo pomegis nera tik siaip sau hobis.. Man rodos po kazkiek laiko Norvegijoje duris atvers "Lietuviski patiekalai"..!:) Tiesa sakau?..:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Romai, kaip gi nesuprasi, ne kiekvienas tokiu stilium raso :)
    Jei gyvenciau kokiam Osle, gal ir pagalvociau apie lietuviskus patiekalus, ale cia musu kaime nieks nesupras... :) cia gyvuoja tik mexikos, thai, italiska virtuve. Nors visuose dirba tie patys 'arbuzai' :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. gal galit smulkiau, kiek vandens ir kokių priedų reikėtų verdant tas 2 val.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Vandens reiketu tiek, kad apsemtu mesa, o priedu kazkokiu ypatingu nereikia, galima ideti druskos, lauro lapu, galima ir nedeti. Virti reiketu uzdarytu dangciu, kad sultinys nenugaruotu. Darant padaza irgi reiketu paziureti pagal turimo sultinio kieki, nepripilkit per daug, nes gausis ne frikase, o sriuba :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Viktorai, gerai čia parašei - "tie patys arbuzai dirba ;)"

    Beje, ar galvoji apie savo restoraną?

    AtsakytiPanaikinti
  8. Del arbuzu, tai tenka juos taip vadint, nes jie jau zino ta zodi 'babajus'.
    O del restorano, Mindaugai, tikrai NEgalvoju! :)

    AtsakytiPanaikinti