2011 m. lapkričio 18 d., penktadienis

Jorkšyro pudingai


Tradicinis angliškas savaitgalio pietų priedas. Labai paprastai ir greitai pagaminamas, labai gardus apipiltas padažu, angliškai - gravy. Su kepta bet kokios rūšies mėsa. Aš juos pavadinčiau omleto interpretacija.. :) Galima valgyti vienus, su padažu, su įkepta dešrele arba netgi kaip desertą su vaisiais. Jūsų fantazijos laisvė!

Reikia:
12-kos keksiukų formos
3 kiaušiniai
115 gr paprastų miltų
žiupsnis druskos
285 ml pieno
augalinio aliejaus

Suplakite miltus, druską, pieną, kiaušinius kol gausite ale blynelių tešlą. Gausis gana skysta. Padedame į šalį 30-čiai minučių pailsėti. Tuo metu iki maksimumo įsikaitiname orkaitę įdėję į ją keksiukų formą.
Kai orkaitė jau įkaitusi, įšimame formą ir į kiekvieną duobelę pilame po šaukštelį aliejaus. Dedame atgal į orkaitę 5 minutėms, kol aliejus pradės rūkti. Greitai imame formą ir pilame tešlą į kiekvieną duobutę. Reikėtų užpildyti ne daugiau 2/3 duobutės. Šauname atgal į orkaitę ir jokiu būdu jos neatidarinėjame 15 minučių. Jei atidarysite anksčiau nei, kad pudingai bus apskrudę ir sutvirtėję jie paprasčiausiai subliūkš... Jei norite, kad pudingai būtų traškūs, po 15 minučių kepimo sumažinkite kaitrą iki 150 laipsnių ir kepkite dar 10 minučių.
Patiekite su orkaitėje kepta mėsa, padažu, ar su kuo tik širdis geidžia.
Skanaus!

4 komentarai:

  1. as irgi juos kepu ir pateikiu su viskuo, tiek prie keptos mesos, tiek idarau iv. salotom, paskutiniu metu idariau grietineje marinuota silke, ar kaip deserta su vaisiais ir plakta grietinele, bet man vis tik jie skanesni pikantiskesni, o ne kaip desertas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oho, Viktorai, šauni idėja, kažkur pas J.Oliver'į buvau užmatęs :) Reiks šį savaitgalį pakept ;) Aš irgi pagalvojau, jog čia būtų galima daug prikontempliuoti.. :D

    Skanu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. kokie įdomūs... kaip čia nutiko, kad iki šiol man nebuvo pasitaikę. Vis galvodavau, kad Jorkšyre tik pudeliai būna

    AtsakytiPanaikinti