2011 m. spalio 28 d., penktadienis

Pizza bomba


 Šį receptą jau senai aptikau vienoje iš J. Oliver'io knygų ir štai, šiandien užsinorėjau kažko paprasto, tokio kaip pica, bet tuo pačiu ir neįprasto, kaip šios "spurgos"
Iš tikrųjų - tai labai įdomi picos interpretacija, niekur kitur tokios matyt neteko. Kaip visada, Oliveris žino, ką siūlo :)
Dariau iš pusės normos, bet žinant, kad gaosi 10 bombikių, tai kaip ir pakankamai

Pirmiausia pasidarome tešlą, kuriai reikia:
2,5 puodelių "00" tipo miltų (aš jų neturėjau, tai naudojau įprastus)
1 puodelio semolinos miltų (manų kruopų, bet labai gerai sumaltų)
1 1/4 puodelio šilto vandens
1 šaukštelio smulkios jūros druskos
1 šaukštelio žaliavinio (rudo) cukraus
2 šaukštelių sausų mielių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus

Inde sumaišome vandenį, aliejų, cukrų ir mieles. Leidžiame pastovėti 5 minutes. Sudedame miltus ir gerai išminkome. Jei minkome kombainu ar duonkepe, neperminkyte, nereikėtu to daryti ilgiau nei 5 minutes. Indą uždengiame švariu rankšluoščiu ir leidžiame pakilti ne trumpiau nei 1 valandą. Pakilusią tešlą perminkome ir padaliname į 10 lygių rutuliukų. Dydis turėtų būti kaip laimo.

Taipogi pasiruošiame greitą pomidorų padažą, kuriam reikės:
alyvuogių aliejaus
4 skiltelių česnako
pluoštelio šviežio ar šaukštelio džiovinto baziliko
2 skardinių nuluptų konservuotų slyvinių pomidorų
druskos ir pipirų

Česnaką plonai suraikome ir pakepiname alyvuogių aliejuje, kol pradės įgauti spalvą. Dedame pomidorus ir baziliką ir medine mentele ar šaukštu smulkiname pomidorus kiek įmanoma smulkiau. Paskaniname druska ir pipirais. Kai tik pradeda virti keliame nuo ugnies ir košiame per sietelį, gerai trindami šaukštu. Pertrintą padažą pilame atgal į puodelį ir paviriname apie 5-10 minučių, kad apsijungtų skoniai ir padažas šiek tiek sutirštėtų. Atvėsiname. Skonis tiesiog idealus!

Ir pagaliau, darome picas bombas :)


Reikia:
pasiruoštos tešlos
pasigaminto pomidorų padažo
ritinėlio mocarelos sūrio padalinto į 10 dalių
vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę (aš nenaudojau)

Imame rutuliuką tešlos ir rankomis padarome mažą picytę, apie 10 cm diametro. Vidurį tepame pomidorų padažu, kraštus paliekame neapteptus, dedame pusę vyšninio pomidoriuko, gabalėlį mocarelos ir gerai užlankstome kraštus, kad gautųsi graži spurga, be jokių tarpelių ir skylučių. Kepame fritiūrinėje apie 10 minučių kol gražiai paruduos. Pilame į lėkštę pomidorų padažo ir dedame picas. Galima pabarstyti parmezano sūriu ir šviežiais bazilikais.
Skanaus!

14 komentarų:

  1. Kažką panašaus esu kepusi Viktorai, tik aš dariau ale picą kamuoliukuose, esu aprašiusi :))
    Super gera idėja, pas Tave ypač skaniai atrodo...;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Patariu negaileti idaro, bus dar skaniau :) Is tikruju labai gardu, pamirkant i padaza. mmm...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Geros bombikės, atrodo, kaip didelės spurgos :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Heh skaniai atrodo :) gaila nemėgstu aliejuje keptų gaminių :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nea cia ne arancini, cia gi ne is ryziu padaryta, o is picos teslos :) aisku ideja ta pati!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kaip norėtųsi išsikept, bet neturiu nei vienų, nei kitų miltų.... Kokiais būtų galima pakeist?
    Karina

    AtsakytiPanaikinti
  7. Karina, vietoj 00 miltu naudok iprastus kvietinius miltus, o vietoj semolinos, naudok manu kruopas, tik gal ju siek tiek maziau reiketu, kokius 3/4 puodelio ir tokiu pat kiekiu daugiau paprastu miltu dek.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Viktorai, tavo bombikės gražiai atrodo, tik jau tos kalorijos, tai kaip kokia zaraza, man nelabai praeitų šis variantas, bet iš pagarbos tikrai paragaučiau ;) Žinai, nžn kodėl, man jie primena spurgas su faršu, mat vaikystėje mano tetula kepdavo tokias bombikes viduje su faršu, o kepdavo ant kiaulienos taukų :)

    Matau, jog miltų tema, per daugelį blogų tikrai įgavo pagreitį ;) Džiaugiuos, kad pagaliau daugelis pasidalino savo mintimis apie miltus ir picas :)

    Blogų forumuose nenorėdamas išmoksti dalykų, apie kuriuos kartais nesusimąstai, tai labai džiugina ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Na kas cia dabar, nemegstu, negaliu ir pan... as gi nesiulau tokias bombas valgyt 21.00... nes tikrai patys kaip bombos busim. O diena sugriesyt tikrai verta :)
    Tarp kitko riebalu i jas visiskai neisigere, gal del specifines teslos? :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Viktorai, dovanok, nenorėjau pasirodyti snobiškas ;)

    Bet patikėk, aš jau tiek griešiju, kad jau ir taip gana, nors paskutinį pusmetį svorio rezultatai gerėja ;)
    Vis mokinuosi mėgautis maistu, o ne vien valgyti. Taip galiu sau leisti net ir riebesnių patiekalų paskanauti :)

    Reiks gal kada ir paruošt tas bombas, manau ypač tiktų per kokį futbolo ar krepšinio finalą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Mindaugai nepasirodei, bet nemanau, kad sveri 150 kilogramu, kad reiketu kalorijas skaiciuot.. :)
    O megautis maistu visada reikia, kad nebutu persivalgymo, tada ir antsvorio nebus :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Super, super, super. Tik reikia atkalti sistema, kad jos apvalios butu, man vis nesigavo tokios grazios formos. O siaip tai nerealus patiekalas, visi privalo pabandyti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Man kazkaip jos savaime susiformavo, tesla gana skystoka, tai, kad ir dedant i alieju buvo nelabai grazios formos, pacios suapvalejo :)

    AtsakytiPanaikinti