2011 m. rugsėjo 28 d., trečiadienis

Ispaniškas omletas su raudonųjų svogūnų salotom


Reikia:
keletos mažų bulvikių
70 gramų chorizo dešros
6 kiaušiniai
druskos ir pipirų

salotoms:
1 didelio raudonojo svogūno
vienos citrinos sultys
saujelė kapotų petražolių
alyvuogių aliejaus

Įjungiame orkaitę, kad įkaistų minimum iki 225 laipsnių. Dedame bulves į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame kol suminkštės (išvirs :) ). Paliekame nugaruoti, kad būtų sausos.
Išsiplakame kiaušinius ir dedame į šalį.
Įkaitiname keptuvę, kurią dėsime į orkaitę (jei tokios neturit, galima viską iškepti paprastoj keptuvėj, o vėliau perdėti į formą) ir dedame chorizo dešrą. Kepame, kol ji pradės leisti savo kvepiančius prieskoninius riebalus, dedame bulves, išmaišome ir galiausiai supilame plaktus kiaušinius. Dedame visą keptuvę (arba perpylus į formą) į orkaitę ir kepame, kol gražiai paruduos ir apskrus.

Kol kepa omletas, pasidarome salotas.
Plonais griežinėliais pjaustome raudonajį svogūną ir dedame jį į dubenelį. Pilame citrinos sultis, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų ir viską gerai paspaudome pirštais, kad išsiskirtų aromatingos svogūnų sultys.
Iškeptą omletą dedame į lėkštę, ant viršaus pabarstome salotas ir
Skanaus :)

2 komentarai:

  1. Gražus blogas, konceptualūs receptai - džiaugiuosi atradusi. Sėkmės gaminant ir rašant!

    AtsakytiPanaikinti