2011 m. liepos 7 d., ketvirtadienis

Sukta duonelė su saulėje džiovintais pomidorais, alyvuogemis ir prieskoniais


Nerealiai skani duonelė. Kepiau ją pagal Neringos receptą. Duona  liko įvertinta tiek šeimoje, tiek bendradarbių (norvegų) tarpe. Ją tiesiog galima valgyti vieną, be abejonės ji tiks ir prie mėsos patiekalų.

Reikia:
2,5 dl kukurūzų miltų
5 dl kvietinių miltų
250 ml šilto vandens
10 gr šviežių mielių
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio cukraus

Įdarui:
šaukšto kapotų petražolių
šaukšto kapotų bazilikų
keleto saulėje džiovintų pomidorų, marinuotų aliejuje (aš naudojau s. džiovintų pomidorų pastą - labai tiko)
3-4 skiltelių česnako, išspaustų spaustuvu
8 juodųjų alyvuogių, sukapotų
3 šaukštų gero alyvuogių aliejaus arba aliejaus nuo marinuotų pomidorų
druskos ir pipirų


Mieles sutrupiname į vandenį, ir išmaišome su druska ir cukrumi. Dedame miltus ir viską labai gerai išmaišome ir išminkome. Nepakartojamas daiktas tokiam reikalui yra duonkepė arba virtuvinis kombainas. Tešla uždengiame rankšluostėliu ir paliekame kildintis valandai laiko. Turėtų pakilti minimum dvigubai.

Kol kyla tešla, susismulkiname ir sumaišome įdaro ingridientus.

Pakilusią tešlą perminkom, iškočiojame apie 1-2 cm storio apskritimą ir aptepame įdaru. Tada pjaustome juostelėmis ir pradėdami nuo trumpiausios, sukame duonele. Įdarui geriausia būti viduje, nes kitu atveju alyvuogės ir pomidorai gali apdegti.

Susuktą duoną paliekame šiltai apie pusvalandį pasikildinti ir šauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Man duonelė kepė 25 minutes. Kiek keps kitoje orkaitėje, priklauso tik nuo jos :)

Atvėsiname ant grotelių ir mėgaujamės.
Skanaus!

8 komentarai:

  1. Maciau sita duonike pas Neringa,gundziausi irgi,bet taip tingiu kept...,kiek darbo laukt kildinimo,paskui vel laukt...o susivalgys greitai,viens du ir nebera,tik laiko gamybai kiek islekia...neprisiruosiu isbandyti :)Gaila,kad toli nuo musu gyvenat,prisiprasyciau i svecius paragauti tos duoneles :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. jinai visai neilgai darosi, o kai kildinasi, gali knyga paskaityti, juk nereikia i ja ziuret :D po to suvynioji, vel pora skyriu perskaitai ir kepi. O kad susivalgo greitai tai faktas, bet ji tikrai verta to laukimo ir laiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skandinave, netingek, pabandyk pasigamint,tikrai labai skani :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. O tai kiek iseina,tik toks mazas vienas kaip nuotraukoje?

    AtsakytiPanaikinti
  5. jei darysi is dvigubos porcijos, gausis 2 duonos :) o siaip ji nera jau tokia maza, apie 35 cm skersmens

    AtsakytiPanaikinti
  6. kokia fainuole, tik dabar pamaciau, kad kepei! Niam kaip graziai irudus :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. o kas per matavimo vienetas "dl" ?

    AtsakytiPanaikinti