2011 m. liepos 2 d., šeštadienis

Gnocchi

Itališki gnocchi, tai ne makaronai, kaip daug kas galėtu pagalvoti, tai virtinukai iš bulvių arba manų kruopų. Iš manų daromi "gnocchi romana" - romietiški gnocch'iai. Teko jų ragauti Romoje, tai bent jau mano skoniui bulvinis variantas tikrai skanesnis. :)


Reikia:
0,5 kg didelių bulvių
100 gr miltų
1 kiaušinio
50-70 gr tarkuoto parmezano
pusė šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
druskos

Bulves įvyniojame į foliją ir iškepame orkaitėje. 180 laipsnių  temperatūroje turėtų iškepi maždaug per vieną valandą. Bulves atvėsiname ir nulupame. Tada gerai sutriname trintuvu, trinant jos dar turėtų būti šiltos. Virtuvinio kombaino patarčiau nenaudoti, nes gausite klijų koncistencijos masę. Sutrynus atšaldome, mušame kiaušinį, beriame miltus, muskatą, parmezaną ir druską. Viską gerai išmaišome, nieko tokio jei limpa prie rankų. Masė turi būti gana standi. Pasibarstome lentutę miltais, taipogi rankas. Imame saują tešlos ir kočiojame ilgą dešrelę.Turėtu gautis apie 1-5 cm diametro. Tada pjaustome 1 cm gabaliukais ir išspaudžiame formą su šakute.
Užverdame didelį puodą vandens ir įberiame didelį žiupsnį druskos. Dedame gnocchi'us į puodą, per daug nedėkit, nes sulips. Virti reikėtų 1 minutę, po to kai iškyla į paviršių.
Aš patiekiau su baltu grybu padažu, bet galima patiekti su įvairiais padažais, taipogi vien tik pabarstytus tarkuotu parmezanu.
Skanaus! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą