2011 m. liepos 22 d., penktadienis

Rabarbarų koncentratas greitam naudojimui


Super dalykas nežinantiems ką veikti su rabarbarais, kurių Norvegijoje ir laukinių nemažai  :) Šis koncentratas turėtų būti naudojamas iškart, nes norint išlaikyti ilgesnį laiką, jį reikėtų keletą minučių pavirinti, prieš išpilstant į butelius

Reikia:
2 kg rabarbarų (kuo raudonesni tuo geriau)
2 ltr. cukraus
2 citrinų arba laimų
šiek tiek vanilinio cukraus arba vanilės stiebelis

Rabarbarus ir citrinas supjaustome griežinėliais ir dedame į didelį puodą. Užviriname 3 litrus vandens ir ištirpdome jame cukrų. Verdančią masę pilame ant rabarbarų su citrina ir dedame vanilę. Uždengiame dangčiu ir pastatome į šaltą vietą 3 dienom. Sterilizuojame butelius (gerai išplaunam ir dedam 10 minučių į orkaitę įkaitintą iki 100 laipsnių) ir pilame į juos koncentratą. Jį skiesti reiktų 1:2 arba 1:3. Labai gaivinantis karštą vasaros dieną
Skanios gaivos :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą