2011 m. liepos 15 d., penktadienis

Skrudinti avinžirniai



Avinžirnius (džiovintus) merkiame į vandenį ir pamirštame bent vienai parai (galima imti ir konservuotus,reikia gerai nuplauti ir nusausinti). Kai išmirksta nusausiname ir beriame į įkaitintą aliejų. Kepame apie 3 minutes, dedame ant popierinio rankšluosčio, kad nusausinti aliejų. Kepame kitą porciją. Jai iškepus imame pirmąją porciją ir metame atgal į aliejų, pakepame dar keletą minučių. Atsargiai, kai kurie žirniai gali sprogti kaip popkornas (teko tai pajusti ). Iškepus visiems žirniams nusausiname aliejų, sumaišome šiek tiek miltų su paprikos milteliais ir čili milteliais. Įberiame žiupsnį druskos ir viską labai gerai sumaišome su keptais žirniais.
Labai tinka prie alaus

2 komentarai:

  1. Labai pučia pilvą nuo jų :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aha, kaip ir nuo visu ankstiniu :) Na o jei suvalgai su saiku, tai ir nelabai jau pucia :)

    AtsakytiPanaikinti